2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Felhős / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2018-02-07 14:00:48

Madarak és Fák Napja Országos Verseny

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a Madarak és Fák Napja alkalmából országos versenyt hirdet általános iskolai felső tagozatos tanulók számára. A Madarak és Fák Napja Országos Verseny célja, hogy versenylehetőséget biztosítson azoknak a természet iránt érdeklődő, általános iskolai felső tagozatos tanulóknak, akik az iskolai órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárás során szerzett tudásukat szeretnék összemérni az ország más részein élő diákokkal.

Madarak és Fák Napja Országos Verseny

A Madarak és Fák Napja egy több mint száz éves hagyománnyal rendelkező jeles nap Magyarországon, melyet minden év május 10-én ünneplünk. Célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára. Az első Madarak és Fák napját a kor neves ornitológusa, Chernel István szervezte 1902-ben. Bár azóta már több mint száz év telt el, a természetvédelem fontossága azóta sem veszített jelentőségéből.

Az idén már 25. alkalommal meghirdetett országos verseny első körös területi fordulóira 10-14 éves, általános iskola 5-8. osztályos tanulóiból álló háromfős csapatok jelentkezhetnek - a jelentkezés határideje: 2018. március 5, a területi forduló időpontja: 2018. március 23. 10 óra, de a kezdő időponttól egyes területi helyszíneken eltérhetnek, erről a területi koordinátornál érdemes érdeklődni! A területi fordulón iskolánként maximum két csapat vehet részt, egy iskolából csak egy területi helyszínre lehet jelentkezni. A versenyen történő részvétel ingyenes.

A területi fordulókon első helyezést elérő csapatok jutnak tovább az országos döntőbe, amelyre Kecskeméten, a Természet Házában kerül sor. Az országos döntő időpontja: 2018. május 11.

Részletes kiírás és a versenyfordulók tematikája: http://www.mme.hu/madarak-es-fak-napja-orszagos-verseny-2018

Forrás: Orbán Zoltán