2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-5°C
-5°C
Felhős / -5°C
h / -5°C
k / -5°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2018-02-07 16:58:09

Ma kezdik osztani a támogatást

Ma kezdik szétosztani és húsvétig 11 ezer nyugdíjas meg is kapja az önkormányzat 10 ezer forintos támogatását, amely minden 62 év feletti hódmezővásárhelyit érint. Az utalványokat a Magyar Posta kézbesíti az érintetteknek.

Ma kezdik osztani a támogatást

Az elmúlt negyed évszázad legkedvezőbb költségvetéséről döntött a képviselő-testület a legutóbbi rendkívüli közgyűlésen. Az idei évben több mint 300 millió forintos tartalékkal bír az önkormányzat, ebből egy, sporttámogatási alapot is létrehoz a város, sőt a vállalkozók építményadójának csökkentésére is ez a keret ad lehetőséget. Mindemellett megszületett a döntés arról is, hogy húsvétig 10 000 forintos támogatást kap minden 62 év feletti hódmezővásárhelyi lakos. A kezdeményezés kedvező fogadtatásra talált a tegnapi lakossági fórumon is.

-Hódmezővásárhely, mint annyi mindenben, már megint az élre került a megyei jogú városok kategóriájában. Ráadásul ez nem kormányzati intézkedés, hanem a város ügyes költségvetési eredményéből való megbecsülés, ami elsőként a nyugdíjasokat éri el. Azonban eléri azokat a szervezeteket is, akiknek még jut ebből a pénzből. Az elkövetkezendő években, ha ilyen ügyes költségvetés lesz, akkor erre a nyugdíjasok úgymond „mérget is vehetnének” - bár az nem volna jó - inkább maradjon a 10 ezer forint – fogalmazott Veres János nyugdíjas.

A támogatások szétosztását ma kezdte meg a Magyar Posta. A következő napokban 11 ezer ember kapja meg az utalványokat Hódmezővásárhelyen. Amennyiben a város gazdasági helyzete lehetővé teszi, akkor a következő években is évente kétszer megkapják ezt a juttatást a helyi nyugdíjasok.

Forrás: vasarhelyitv.hu