2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
-0°C
Felhős / 4°C
v / -0°C
h / -0°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2016-09-18 23:46:30

Lovasok megyei döntője - Galériával!

Az évad legrangosabb díjugrató eseményének, a Csongrád megyei döntőnek adott otthont vasárnap a makói lovaspálya. Az önkormányzat kiemelten támogatja a helyi sportot, így a lovaglást is, a verseny megrendezéséhez 200 ezer forinttal járult hozzá.

Lovasok megyei döntője - Galériával!

Makón számos sportágnak, így a lovaglásnak is nagy hagyománya van. Ez elsősorban a helyi egyesületnek köszönhető, mely nem csupán kiváló helyszínt, vagyis pályát biztosít, hanem emellett megfelelő technikai háttérrel is rendelkezik. Így nem volt senki számára meglepő, hogy vasárnap az évad legrangosabb díjugrató eseményének, a Csongrád megyei döntőnek adott otthont a makói lovaspálya.

Lovasok megyei döntője - Galériával!

- Nyolc minősítő forduló közül kellett legalább hármon úgy részt venniük az indulóknak, hogy be is fejezzék a pályát, így juthattak be a döntőbe - nyilatkozta Ferenci Richárd, a Csongrád Megyei Lovas Szövetség elnöke. Számos kategóriában, így többek között ifiben, felnőttben, amatőrben és csapatban álltak rajthoz a lovak és lovasaik. Az előfutamokat korábban több településen rendezték meg, így Algyőn, Zsombón, Balástyán és Domaszéken.

Lovasok megyei döntője - Galériával!

A makói önkormányzat számára kiemelt helyen van a sportágak, a sportolók támogatása. Ez alól a lovaglás sem kivétel, így a vasárnapi verseny megrendezéséhez 200 ezer forinttal járult hozzá a város. - Ez a döntő minél szélesebb körbe elviszi Makó jó hírnevét, valamint egy elismerés is számunkra, hiszen a megyei szövetség mindig olyan településen szervezi meg ezt az eseményt, melyben méltó körülmények között működnek a helyi egyesületek - vette át a szót Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Lovasok megyei döntője - Galériával!

Réti Dávidnak már a nagyapja is lovakkal foglalkozott, illetve családjának számos tagja versenyzett díjugratásban, így szinte beleszületett ebbe a sportágba. - Makón két lóval is indultam, egy 8 éves kancával és egy 9 esztendős csődörrel - tudtuk meg a zsombói fiatalembertől. Dávid eddigi legnagyobb sikereit a Csongrád megyei csapattal érte el, hiszen háromszor lettek magyar bajnokok. A Maros-parti városba is érdemes volt eljönnie Réti Dávidnak, hiszen ő nyerte meg Makó város nagydíját.

Lovasok megyei döntője - Galériával!

Munkatársunktól. K.