2017. december 15. péntek, Valér
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Eső / 6°C
szo / 4°C
v / 0°C
Közélet és Művelődés
Czabarka János | 2017-06-16 07:33:06

Lesújtott a cigánykirály átka

Egy nap különbséggel lépett félre az Operett két sztárja A Notre Dame-i toronyőr próbáján. MÁZS térdéből másfél deci vért csapoltak le. Clopin Trouille­fou-t, a cigányok királyát Mészáros Árpád Zsolt és Homonnay Zsolt alakítja kettős szereposztásban augusztusban, a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

A két színész nem csak jó kolléga, több mint húsz éve barátok is. De hogy egyszerre kerülnek kerekesszékbe, az még őket is meglepte.

Lesújtott a cigánykirály átka

– Clopin-betegségben szenvedünk, kettőnknek összesen van két jó lába – neveti el magát MÁZS, majd elmeséli, hogyan juttatta Zsolt után őt is kórházba ez az „ugri-bugri” szerep. Mint azt a Bors is megírta, az egyik próbán Homonnay, miután elvarázsolta Esmeraldát, olyan szerencsétlenül ugrott le a díszletről, hogy gyakorlatilag kitörtek a lábujjai. Hosszú ideig fekvőgipszben volt.

Lesújtott a cigánykirály átka

– Egyszer ő, egyszer én – mondta Mészáros. – Másnap, hogy Zsolt leugrott és a mentő vitte el a próbáról, én felugrottam a díszletre, ami elmozdult. Jobbra csavarodott vele a térdem, míg én balra fordultam. Iszonyatos fájdalmat éreztem, részleges térdszalag szakadásom lett. Mentőt akartak hívni, de inkább a menyasszonyomat kértem meg, hogy vigyen be a váci kórházba. Ott már kerekesszékkel szállítottak. Amikor megláttam az orvos kezében az injekciós tűt, könyörgőre fogtam: ne csinálja, doktor úr! Mire azt válaszolta, hogy Jósavárosban bezzeg vagányabb voltál. Kiderült, hogy egy iskolába jártunk. Végül másfél deci vért csapolt le a térdemből. Azóta tömjénnel és illóolajokkal kenegetem, nem szedek gyógyszert. Kés alá is csak végső esetben fekszem.

Lesújtott a cigánykirály átka

MÁZS mindenkit megnyugtat, vigyáznak ma­gukra, nincs ve­szélyben a bemutató.

– Ezek a sérülések is mutatják, hogy újból egy olyan gigantikus produkcióval készül az Operettszínház, mint a Mozart, a Rómeó és Júlia vagy a Rudolf volt. A rendezőnek, KERÓ-nak komoly el­várásai vannak, ez nemcsak musical lesz, hanem zenés színház. Hat előadást tartunk Szegeden, aztán szeptember közepétől repertoárra kerül az Operettben.

Az olvasópróbák ideje alatt a jegyek több mint fele elkelt.

(forrás:borsonline.hu) (-czj-)