2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Rádió 7 hírei
Soós Kata | 2017-06-17 11:09:05

Legyen (kutya)tánc!

A Dog Dancing tanításának alapja a pozitív megerősítés, tehát a jól végrehajtott gyakorlatot jutalmazzák - ellenkező esetben sincs büntetés, egyszerűen csak a kutya nem kap jutalmat. Erről a különleges sportról, gazda és kutya együttműködéséről tartott előadást Kriz Orsolya kutyakiképző, a Németh László Városi Könyvtárban, Hódmezővásárhelyen.

Legyen (kutya)tánc!

Kriz Orsolya 1995 óta kutyatulajdonos, és kutyakiképző, jelenleg az engedelmes technikákon nyugvó Dog Dancing-et űzi, hat éves Border Collie fajtájú kutyájával. Josephine-hez egy hét hónapos Shetlandi juhász, Shane is csatlakozott. Orsolya eredményei között két országos bajnoki cím, Magyarország Freestyle bajnoka, és számos nemzetközi első helyezés szerepel a közeli országokból, mint Ausztria, Szlovákia, és Németország. A kiképző idén nyitotta meg első Dog Dancing iskoláját Budapesten.

Legyen (kutya)tánc!

Legyen (kutya)tánc!

A vásárhelyi előadáson, mely az „Új Világ” Alapítvány támogatásával jött létre, a kutyatartással kapcsolatos hasznos tanácsok is elhangzottak oly módon, hogy bevonták a megjelent gyermeket, akik szívesen válaszolgattak az előadó kérdéseire. Kiderült, hogy a Dog Dancing-et bárki űzheti, legyen az gyermek vagy felnőtt. Különös képzettség sem szükséges hozzá, a legtöbben otthon sajátítják el a tudnivalókat. A sport engedelmességen és jutalmazáson alapszik, hiszen egy kutya bármire képes, ha jutalomfalatot lát az ember kezében, és természetesen az együttműködés a gazdival már egy külön mennyország a legjobb barátunknak.

Legyen (kutya)tánc!

Legyen (kutya)tánc!

A Dog Dancing lényegét Kriz Orsolya így fogalmazta meg:

Legyen (kutya)tánc!

Orsolya minden nap foglalkozik a kutyáival, természetesen ez nem megterhelő edzéseket jelent, hanem csak egy-két gyakorlatot, illetve leginkább játékot. Josephine és Shane természetesen házi kedvencek is, egyedül csak az ágyba nem mehetnek fel a lakásban.

Legyen (kutya)tánc!

sk