2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Eső / 1°C
cs / 3°C
p / 0°C
Agrár
Soós Kata | 2017-11-09 06:13:18

Leadhatók a régi növényvédő szerek

A Földművelésügyi Minisztérium akciót indít a lejárt szavatosságú régi, elsősorban történelminek nevezhető növényvédő szer hulladékok térítésmentes begyűjtésére és megsemmisítésére. Az akció során név nélkül és költségmentesen bárki beviheti a valamilyen oknál fogva megmaradt régi növényvédő szerét.

Leadhatók a régi növényvédő szerek

A Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarát bízta meg a lejárt szavatosságú, történelmi növényvédő szer tételek országos felmérésével. Maga a felmérés, majd ezt követően a lejárt növényvédő szer hulladék készletek begyűjtése a készletekért felelősök, a készlet tulajdonosok, kezelők, érintettek számára név nélkül és költségmentesen történik, így jelen akció keretében senkinek nincs oka attól tartani, hogy esetleg valamilyen szankciót foganatosít a hatóság azokkal szemben, akiknél ilyen készletek találhatók.

A felmérés és begyűjtés kiemelt célja, hogy végérvényesen megszabadulhasson az ország a veszélyes anyagoktól, nem szankciók érvényesítése, így az érintettek bizalommal fordulhatnak a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarához.

A bejelentés határideje: 2017. november 13.

A fentiekre tekintettel bárki – mezőgazdasági gazdálkodó, vállalkozás, kereskedő, magánszemély-, akinek tulajdonában, kezelésében ilyen lejárt növényvédő szer hulladék van, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Tolna Megyei szervezetével (Papné Komáromi Lilla: komaromi79@gmail.com) a pontos felmérés, illetve a későbbi térítésmentes elszállíttatás érdekében.

A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara megyei elérhetőségei, telefonszámai a következő linken érhetőek el:

https://magyarnovenyorvos.hu/a-kamararol/megyei-szervezetek

Forrás:

Tolna Megyei Kormányhivatal Szekszárdi Járási Hivatala

Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály