2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
0°C
1°C
Felhős / 0°C
p / 1°C
szo / 2°C
Gazdaság és Politika
Megyeri József | 2017-04-01 13:56:51

Lázár nem érti, mi történt Szegeden

Nincs kétség afelől, hogy átlépi a megengedett határokat az előttünk álló választási kampány – jelentette ki Lázár János szombaton. Véleménye szerint az, hogy pénteken Szabó Bálintot bilincsben vitték ki Szeged közgyűléséről, már emiatt történt. A miniszter értetlenül áll az eset előtt.

Lázár nem érti, mi történt Szegeden

- Egy év van hátra a parlamenti választásokig, így várható, hogy a vidéki városokra jellemző nyugodt környezet megváltozik, hangosabbá válik. A politikusoknak számot kell adniuk arról, hogy mit valósítottak meg az ígéreteik közül, és mit nem, ez természetesen vitákat vált ki – mondta újságírói kérdésre Lázár János szombaton, miután a hódmezővásárhelyi és makói térség országgyűlési képviselőjeként fogadóórát tartott a Városházán. A miniszter az ellenzék kormánnyal, kormányzati politikusokkal szembeni támadásokból ítélve úgy látja, a kampány minden bizonnyal átlépi a normális határokat.

A pénteki, szegedi közgyűlésen Szabó Bálint, a Szeviép károsultak képviselője a Szeviép-ügy miatt petíciót akart átadni Botka László polgármesternek. A karzatról játékpénzt szórt az ülésterembe, és folyamatos közbekiáltásokkal zavarta a tanácskozást. Az önkormányzati rendészek távozásra szólították fel, de miután nem jártak sikerrel, rendőrt hívtak, akik aztán elvezették.

Lázár nem érti, mi történt Szegeden

Lázár János szerint ez már a kampány része. – Nem értem, hogyan fordulhat elő ilyen egy képviselő-testületi ülésen, miért kell egy oda érkező választópolgárt bilincsben elvezetni – reagált a történtekre a politikus.

Az MSZP kijelentette, a Szeviép inkább Fidesz-közeli, mint baloldali cég, amely korábban Hódmezővásárhelyen is kapott munkát. Lázár János erre azt mondta, a vállalat 1999-ben, a Rapcsák Andrást felfüggesztő szocialisták megbízásából, és nem a város megrendelésére dolgozott a településen.

Az országgyűlési képviselőt a fogadóórán összesen ötvenen keresték fel. Európai Uniós pályázatokkal, állami támogatásokkal kapcsolatban kérték a segítségét, de fordultak hozzá mezőgazdasági kérdésekkel, birtokháborítással és önkormányzati lakások megvásárlásával is.

Lázár nem érti, mi történt Szegeden

Megyeri József