2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-6°C
-5°C
Tiszta / -6°C
h / -5°C
k / -5°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2018-02-12 12:28:40

Lázár: a tét Vásárhely nyertes vagy vesztes lesz

A rendkívül sikeres költségvetésnek hála 2018-ban nem csak karácsonykor, hanem húsvétkor is 10 ezer forint értékű Erzsébet utalvánnyal köszöni meg az önkormányzat a 62 éven felüli hódmezővásárhelyi lakosok számára a múltban végzett munkájukat.A témával kapcsolatban hétfőn tartott sajtótájékoztatót Lázár János, országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter, Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere, valamint Kószó Péter alpolgármester.

A rendszerváltás óta először rendelkezik Hódmezővásárhely költségvetése 400 millió forintos tartalékkal. Az elmúlt hetekben Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere a társadalom legfontosabb csoportjainak képviselőivel tárgyalt a tartalék felhasználásáról.

Lázár: a tét Vásárhely nyertes vagy vesztes lesz

„A tárgyalások eredményeképp a pénteki közgyűlésen a vállalkozások építményadójának 30%-os csökkentéséről döntöttünk, amennyiben ezt a dolgozók fizetésének növelésére fordítják. Ezzel a döntéssel 150-200 milliós bérfejlesztésére nyílik lehetőség Hódmezővásárhelyen a helyi alkalmazottak számára. Kiemelten fontos, hogy gondoskodjunk a közöttünk élő idősekről. Elismerjük és megköszönjük a közösségért végzett munkájukat. Az idei költségvetésnek köszönhetően a közgyűlés úgy döntött, hogy minden nyugdíjas korú hódmezővásárhelyi állampolgár 10 ezer forintos Erzsébet utalványban részesül, ezzel is kifejezve tiszteletünket irányukba” – tájékoztatott Hegedűs.

Lázár: a tét Vásárhely nyertes vagy vesztes lesz

Kószó Péter alpolgármester elmondta: amellett, hogy 2005-óta minden karácsony előtt rendszeresen ad az idősek számára a város ajándékokat, most először 62 évre tudta az önkormányzat levinni a korhatárt.

„Elkezdtük kikézbesíteni a posta által az Erzsébet utalványokat, napi 1000-1200 címre. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek időben el fog jutni ez a 10 ezer forintos megbecsülés”- mondta Kószó, aki az idősügyi tanács elnökeként megköszönte Hegedűs Zoltán figyelmességét a város fundamentumának teremtői irányába. Hozzátette: aki nem tudja átvenni az utalványokat, március 8.-ig megteheti a postán.

Lázár: a tét Vásárhely nyertes vagy vesztes lesz

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő elmondta, hogy a 25.ei választás valódi tétje az, hogy Hódmezővásárhely nyertes vagy vesztes város lesz. Hozzátette: a város egyik legnagyobb problémája a munkaerőhiány. Hozzátette: a munkabérnövelést támogató döntés, amit a közgyűlés hozott, azokat a vállalkozásokat érinti előnyösen, ahol fizetést kell növelni ahhoz, hogy megtartsák a munkásokat.

Lázár: a tét Vásárhely nyertes vagy vesztes lesz

Az országgyűlési képviselő kiemelte: Hódmezővásárhely nem készpénz formájában biztosítja a támogatásokat. Most a gazdálkodás sikerességének hála lehetőség van arra, hogy nem csak béremelési támogatást, hanem nyugdíj kiegészítést is tud biztosítani az önkormányzat.

Lázár: a tét Vásárhely nyertes vagy vesztes lesz

„Az átlag nyugdíj Hódmezővásárhelyen 100-105 ezer forint. Arra kérek mindenkit, hogy egy olyan nyugdíjastól, aki ennyi nyugdíjat kap, senki ne sajnáljon 10 ezer forint Erzsébet utalványt. A város rendelete tavaly nyár óta összesen 30 ezer forint utalvány kifizetést tett lehetővé. Azt egy bölcs döntésnek tartom, ha a város pénzügyi lehetősége megvan hozzá, akkor fizetik csak meg ezt a támogatást. Hódmezővásárhelynek nincsen adóssága, nincsen kifizetetlen számlája, tehát megteheti ezt. Úgy gondolom, hogy a nyugdíjasok sértegetése senkinek nem jó” – mondta Lázár János. Hozzátette: aki úgy gondolja, hogy 10 ezer forint Erzsébet utalvánnyal meg lehet vásárolni a vásárhelyi nyugdíjasok szavazatát, az sértegeti őket.

 

n.j.