2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-02-16 20:40:52

Lázár a 650 milliós makói terembérletről

- Akkor most ezzel a 650 millió forinttal ki is fizettük a bérleti díjat - jegyezte meg tréfásan Lázár János a makói Szikszai iskola tornatermében csütörtök este tartott fórumán. Ugyanis az intézményben állami támogatásból hamarosan egy új kézilabda-csarnok épül. A minisztert kérdezték még a jelenlévők utakról, közmunkáról.

Lázár a 650 milliós makói terembérletről

A makói Szikszai György Református Általános Iskola tornatermében tartott csütörtök este lakossági fórumot Lázár János miniszter, a térség országgyűlési képivselője. Elsőként Farkas Éva Erzsébet polgármester számolt be a várost érintő fejlesztésekről, majd a házigazda intézmény lelkész-igazgatója, Kotormán István örömmel beszélt arról, hogy nem csupán a belváros, hanem a külső részek, így Újváros is fejlődik. Ezzel arra gondolt, hogy egy új kézilabda-csarnok létesülhet a Szikszaiban.

Lázár a 650 milliós makói terembérletről

- Mindig is fontosnak tartottam és tartom most is, hogy egy-egy településen ne csak a központ szépüljön-épüljön, hanem a szélei is, ezért kértem arra a makói önkormányzatot, hogy a külvárosban és lehetőleg egy iskolában kapjon helyet ez az új csarnok - mondta Lázár János. Az államnak és a Magyar Kézilabda Szövetségnek köszönhetően 15 városban, köztük Makón épülhetnek meg ezek a létesítmények. A Maros-parti városban kialakítandó csarnok nem csupán sportolásra, hanem közösségi térnek is kiváló lesz, ahol találkozhatnak egymással az újvárosiak és fogadhatják a vendégeiket. A miniszter - az állami támogatásra utalva - tréfásan meg is jegyezte, hogy a csütörtök esti fórumának helyet biztosító iskolai tornaterem használatára szép bérleti díjat fognak majd fizetni, 650 millió forintot.

Lázár a 650 milliós makói terembérletről

Kérdésként elhangzott, hogy szinte már járhatatlan az az út, melyen a királyhegyesiek utaznának be Makóra, s ezt mikor fogják rendbe tenni. - Királyhegyes a világ és a szívem közepe, ezért a község életében nem kevésnek számító pénzt, 110 millió forintot sikerült már különféle támogatások címén odajuttatnom, ezért arra kérem a két település, Makó és Hegyes önkormányzatát, mondják meg, mennyibe kerülne az útjavítás, s a munkálatokat akár már 2018-ban el lehetne végezni - válaszolta Lázár János. Ennek kapcsán a politikus hozzátette: két jelentős dolog van még vissza azokból a vállalásokból, melyet még a ciklus elején tett, s azok közül az egyik szintén egy út, még pedig a kiszombori elkerülő. A másik pedig a Hagymatikum bővítése, aminek most már 6,5 milliárd forint a legújabb költsége, hiszen a makóiak, főleg a gyerekek nagy álmát, egy sportuszodát is magába foglalna.

Lázár a 650 milliós makói terembérletről

A közmunkaprogram után is érdeklődtek a fórum résztvevői. - Az, hogy Makón még 2010-ben 1625, 2016-ban pedig csak 486 bűncselekmény történt, ehhez nem csak annak köszönhető, hogy szigorítottuk a törvényeket, megnöveltük a rendőrök létszámát és modernizáltuk a felszerelésüket, hanem annak is, hogy az embereket visszavezettük a munka világába - emelte ki Lázár János. Arról beszélt, hogy aki segély helyett munkát kapott, az jobban megbecsülte azt. Kitért arra is, hogy most már a börtönökben is értékteremtő munkát végeznek az elítéltek, például ők készítik a kórházakban használt különféle textíliákat. Emellett az sem elhagyagolható szempont, hogy maguk keresik meg az ellátásukhoz szükséges összeg egy részét.

Lázár a 650 milliós makói terembérletről

Munkatársunktól. K.