2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
-0°C
Tiszta / 4°C
v / -0°C
h / -0°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-03-16 13:14:06

Látványos járműfelvonulás Makón

Idén 105 éves Makó szervezett sportélete, ehhez kapcsolódik a város tavaszi évadnyitó autós-motoros felvonulása is, amelyet március 19-én rendeznek meg.

Látványos járműfelvonulás Makón

A program szervezői Makó város önkormányzata, a Maros- menti Veterán Autós- Motoros Közhasznú Sportegyesület, a Maros-menti Extrém Egyesület, a Maros-menti Sárkányrepülő Klub, a Makói rádió Amatőr Klub és az Erdei János Városi Sportcsarnok.

A látványos esemény során számos mennyiségű és típusú hobbi sportág kategória képviselői jelennek meg, így a részt vevők láthatnak többek között quadot, rallycrosst, veterán járműveket, motorokat, dongókat, és versenymotorcsónakot is.

„Az alapkoncepciónk a rendezvénnyel kapcsolatban az volt, hogy minél több egyesületet, személyt, irányzatot megszólítsunk. Autó crossban vannak országos bajnokaink is, és hobbi szinten is nagyon sokan foglalkoznak motorozással például.  9 órától kezdődik a gyülekező a Hollósy Kornélia parkolóban, amely az Erdei János Városi Sportcsarnok mögötti terület. A sportcsarnok előtt lesz felállítva egy kapu, ez egy jelképes start-cél pont, hiszen nem versenyről van szó, hanem zárt alakzatban történő felvonulásról, amely a város jelentős pontjait érinti. A felvonulás 10 órakor veszi kezdetét, az útvonal: Hollósy Kornélia utca parkolóból indulás a Kossuth  u. Erdei János Városi Sportcsarnok Rajt, Szegedi u. körforgalom, Kálvin u., Hold u., Liget u., Maros-part, Kaland-part,  Liget u., Lonovics sgt., Csokonai u., Kálvin u., Batthyány u., Aradi u., Tesco parkoló, Thököly u., Tulipán u., Erdélyi püspök u., Úri u., Széchenyi tér körforgalom, Kossuth u., Kálvária u., József A. u., Kossuth u., OMW benzinkút mögött vissza Kossuth utcán keresztül jutnak el a találkozó résztvevői a Erdei János Sportcsarnok előtti parkolóba a Célba. Először rendezünk ilyen jellegű felvonulást, ha sikeres lesz, akár hagyományteremtő szándékkal rendszeressé is lehet tenni” – számolt be Márton Imre, a Makó Városi Kulturális-és Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Látványos járműfelvonulás MakónMárton Imre

A felvonulást követően a Maros-menti Extrém Egyesület nem fejezi be programját, ugyanis kint, a város mellett lévő versenypályán gyakorló családi versenynapot tartanak, amelyen a látogatók is részt vehetnek nézőként. A közlekedésben kisebb zavarokra lehet csak számítani, a helyi polgárőrök segítenek zökkenőmentessé tenni a felvonuláson részt vevők és a közlekedők haladását is.

 

Ács Helga