2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Köd / 1°C
h / -1°C
k / -2°C
Közélet és Művelődés
Czabarka János | 2017-12-07 17:02:29

Külföldi sikerek után adventi koncert

Minden évben megrendezi Adventi koncertjét a Makói Magán Zeneiskola. Így lesz ez december 8-án is a makói Korona Szálló Dísztermében,

A kezdetekkor még szűkkörben tartottuk meg ezeket a hangversenyeket, mára azonban akkora érdeklődés övezi, hogy nagyobb helyet kellett keresnünk, így a makói Korona Szálló Dísztermébe várjuk a zenebarátokat. – mondta Csikota József,   a Makói Magán Zeneiskola karnagy- igazgatója. - Az újévi koncertünket pedig már 24. alkalommal rendezzük meg a Sportcsarnokban. Hatalmas az érdeklődés, tavaly 2000 fő jött el.

Külföldi sikerek után adventi koncert


Hány tagból áll az együttes?
60 általános iskolás zenél együtt. Nem csak makóiakból, hanem a környező települések tanulóiból állunk össze.
Vagyis nem csak Makón, hanem vidéken is ismertek.
Olyannyira, hogy májusban  Oroszországban  jártunk és Moszkvában egy gyermekfúvósoknak meghirdetett nemzetközi versenyen vettünk részt, ahol Summa Cum Laude minősítéssel elhoztuk az első helyezést.

Más országokban is jártak vagy készülnek külföldi fellépésekre?
Voltunk is, készülünk is.
Júniusban Olaszországba mentünk, ahol egy turistaparadicsomban esténként szórakoztattuk a közönséget, jövőre pedig Finnországba készülünk.

Az olasz és a finn temperamentum nagyon különböző, ezt is figyelembe kell venni a műsor összeállításánál?
Mindenképpen! Az olaszoknak tempósabb, lendületesebb műveket játszottunk, a finneknél kicsit lassabb és visszafogott zenét játszunk. De egy dolog mindenhol megegyezik: magyar szerzők műveit   is  előadjuk. Furcsa is lenne, ha nem így tennénk.

Az adventi koncert különleges feladatot jelent?
Valójában olyan ez, mint a családi zenélés. Az is lesz, hiszen aki ismer minket, az tudja, hogy a mindennapokat is úgy töltjük, mint egy nagy család.

CJ