2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-06-14 14:35:49

Közel 60 év után kap új köntöst

- Már az 1970-es esküvőmön is így nézett ki a városháza nagyterme, ahogy a nemrég elkezdett beruházás előtt is volt - mondta Kovács Sándor makói önkormányzati képviselő szerdán a helyszínen. Az önkormányzat közel 30 millió forintból felújítja helyiséget, illetve a hozzá tartozó erkélyt, s a munkálatokat Farkas Éva Erzsébet polgármester, illetve a képviselők is megtekintették.

Közel 60 év után kap új köntöst

Képviselők és házasulandó párok helyett munkások vették birtokba a makói városháza dísztermét. A város egyik legpatinásabb épületére, illetve helyiségeire már nagyon ráfért a felújítás. Az említett nagyteremben nagyjából az 1960-as évek óta nem végeztek nagyobb munkálatokat, így igen aktuális volt az a beruházás, melynek a finanszírozására az önkormányzat közel 30 millió forintot különített el.

Közel 60 év után kap új köntöst

A jelenlegi állapotokat szerdán Farkas Éva Erzsébet polgármester és a képviselők is megtekintették. - A kivitelezőnek idén áprilisban adtuk át a munkaterületet, s a tervek szerint az év végére el is készülnek vele - tudtuk meg a polgármestertől. Farkas Éva Erzsébet beszélt magáról az épületről is, melyet tőle itt hallhat:

Közel 60 év után kap új köntöst

Közel 60 év után kap új köntöst

A korszerűsítéshez az is hozzátartozik, hogy speciális klíma- és fűtőrendszert is beépítenek. Ehhez azért van szükség, mert értékes műalkotásokat is elhelyeznek a nagyteremben. Így többek között olyan műkincseket, melyek egyelőre a múzeumban őriznek. Egykori csanádi ispánokat ábárzoló festményeket, valamint szobrokat is megcsodálhatnak majd azok, akik ide belépnek. Az önkormányzat ugyanis látogatóhatóvá teszi a dísztermet, vagyis nem csupán testületi üléseket és esküvőket tartanak a falai között, hanem kiállítóhelyként is funkcionál.

Közel 60 év után kap új köntöst

Kovács Sándor 2006 óta vesz részt a testület munkájában. - Nem csak most, hanem már jóval korábban is indokolt lett volna, hogy rendbe tegyék ezt a dísztermet - tudtuk meg a városatyától. A képviselő azt is elárulta, hogy 1970-ben itt monda ki a boldogító igent és sajnos azóta se történt semmilyen felújítás, vagyis évtizedek óta így néz ki a helyiség.

Közel 60 év után kap új köntöst

Munkatársunktól. K.