2018. február 23. péntek, Alfréd
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
-1°C
Eső / 2°C
szo / -1°C
v / -5°C
Sport
Szeri Csaba | 2017-11-07 18:48:10

Kosársuli: A harmadik győzelem a tét

Igencsak össze kell kapnia magát a Vásárhelyi Kosársulinak, ha teljesíteni akarja a szezon előtt kitűzött célt, mely szerint a legjobb 8 között végeznének a bajnokságban. Utasi Gábor fiai egyelőre ettől még messze vannak, de szombaton, a 18:30-kor kezdődő bajnokin újabb lépést tehetnek az elit csoport felsőháza felé, ha megverik a Győrt a Hódtói Sportcsarnokban.

Kosársuli: A harmadik győzelem a tét

A győriek egyelőre pozitív mérleggel állnak a tabella 7. helyén(4-3). Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne tartozhatnának a kiírás szűkebb elitjéhez az átalakítás után igencsak erőssé vált 14 csapatos elit B csoportban. Eddig a Nyíregyháza, az Oroszlány és az előző két együttesnél azért néhány árnyalattal gyengébbnek mondható Pécs állta útjukat. Az összecsúszott mezőnyben nem könnyű idegenben diadalmaskodni, ezt mutatta a Baranya megyeiek elleni fiaskó is. A Békés, az MTK, a Honvéd és a Nagykőrös viszont lógó orral hagyta el a pályát a duntántúliak elleni derbit követően. Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC keretéből eddig Gáll, Nárai, Ruják és Csaba szerezte a pontok nagy részét, így szombaton is ők vihetik majd a prímet.

Már amennyiben a Kosársuli játékosai hagyják nekik. A kék-sárgáknak a szezonban idegenben még nem igazán jött ki a lépés, otthonukban viszont igencsak elemükben voltak Szabó Péterék, akiktől az edzőváltás óta vitézkedő Miskolc és a bombaerős Bonyhád egyaránt vereséggel indult haza. Sőt legutóbb, a Nagykőrös ellen magabiztos győzelmet arattak a Hepp-kupában. Ez a siker a második félidőben mutatott gyengébb produkció ellenére lökést adhat a Hódmezővásárhelynek, hogy a hétvégén megint a győzelemér küzdjenek a parketten.  Bíztató jel az is, hogy a kupafordulóban Vas Péter remek teljesítménnyel úgy dobott 16 pontot, hogy egyszer sem volt rontott dobása…

Forrás: Martonosi János, Kosársuli sajtófőnök
Fotó: Varga Alíz