2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-6°C
-5°C
Tiszta / -6°C
h / -5°C
k / -5°C
Zenei hírek
Diviki Sándor | 2012-05-19 17:13:05

Kórustalálkozó az egyházzenei napok keretében

Határtalan Zene Kórustalálkozó címmel két napos koncertet tartott május 18-án Szegeden, majd 19. én délután a hódmezővásárhelyi Szentháromság Templomban az Ipolysági Vegyeskar és a vendéglátó Fandante Kamarakórus.

Az egyházzenei hónap keretében a műsorban egyházi és világi kórusművek hangzottak el, Melegh Tamás a Fandante kamarakórus vezetője elmondta, tavaly lehetőség nyílt egy közös koncerten részt venni a Musica Aurea Ipolysági vegyes karral /Szlovákia/ amely egy szép élményt és maradandó barátságot jelentett, a közös emlékek kapcsán valósították meg ezt a májusi kórustalálkozót.

Az Ipolyság Város Vegyeskara a kóruszenei hagyományok ápolását tűzte ki célul 1997-ben alakultak Béres Gábor és Wollent Andrea vezetésével Kodály Napokon Galántán ezüst, majd arany koszorús minősítést kaptak.

A Fandante Kamarakórus a’capella ének együttes reneszánsz, és egyéb klasszikus művek, gospel-és spirituálé feldolgozásokat szívesen énekelnek. Számos külföldi fellépés és CD –lemezük, valamint Bessenyei Ferenc Művészeti díj bizonyítja tehetségüket.

Ezen a délutánon közösen léptek föl a vendégkórussal, majd a két kórus bizonyította tehetségét a kórus művek megszólaltatásában, amelynek gyakorta kísérője volt a közönség elismerése a vastaps.