2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
1°C
Eső / 3°C
cs / 1°C
p / 2°C
Sport
Soós Kata | 2017-05-18 08:32:33

Kopasz Bálint is a magyar keretben van

Kihirdette csapatát a jövő csütörtöktől vasárnapig tartó szegedi világkupára Hüttner Csaba, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya. A csapat tagja Kopasz Bálint, algyői sportoló is, édesanyját és edzőjét Kopaszné Demeter Irént kérdeztük a felkészülésével kapcsolatban.

Kopasz Bálint is a magyar keretben van

Kopasz Bálint

Ez a verseny fontos állomása Bálint felkészülésének, azonban a kajakosoknak a júniusi és a júliusi válogató a legfontosabb, ott kell csúcsformában lennie azért, hogy kivívja a jogot a különböző nemzetközi versenyekre való induláshoz. Ez vonatkozik a Felnőtt Világbajnokságra, és a Korosztályos Világbajnokságra is. A jövő heti verseny azonban a Mol Világkupa, mely most minden idők legnagyobb létszámával rendelkező megmérettetés, így erre is lelkiismeretesen készül az algyői fiú, édesanyja és egyben edzője segítségével.

A Mol Világkupából hármat rendeznek, a mostani hétvégén Portugáliában, a következőt Magyarországon, illetve utána Belgrádban tartják az utolsót. Bálint az „A” egységben indul, hiszen már korábban megszerezte az indulás jogát, a tavalyi olimpiai szereplésével. A Világkupákon minden csapat két versenyzőt delegálhat, ebből adódik a nagyobb létszám, megadva a rangját a szegedi eseménynek is.

Kopasz Bálint még nincs húsz éves, és jelenleg Magyarországon a legjobb 1000 méteren. Azonban még mindig kell neki a nemzetközi tapasztalat, és időt kell neki hagyni, hogy hozzá erősödjön a mezőnyhöz, és ennek a realitása két-három év múlva várható.

sk