2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
-0°C
Tiszta / 2°C
v / -0°C
h / -0°C
Regionális Hírek
Soós Kata | 2017-06-13 16:45:01

Könyvet gyűjtöttek a Csillagbörtönnek

Több száz kötet könyvet gyűjtöttek a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub tagjai a Szegedi Fegyház és Börtön könyvtárának. Az adományt június 19-én adja át Dr. Jójárt Ferenc a Szent-Györgyi Albert Rotary Klub elnöke, Tikász Sándor bv. dandártábornok, intézetparancsnoknak a Szegedi Fegyház és Börtön Törökfalvi Török Kálmán termében.

Könyvet gyűjtöttek a Csillagbörtönnek

Az elítéltek könyvtárából, 25 ezer könyvből, meghatározott rend szerint kölcsönözhetnek könyveket a fogvatartottak. Az intézet három objektumában hatszázharminc fogvatartott jár rendszeresen könyvtárba, főleg ismeretterjesztő és kalandregényeket olvasnak, de az utóbbi időben a nyelvkönyveket is gyakorta keresik. 2017-ben a legnépszerűbb és legolvasottabb könyv volt a Csillagban Bernard Cornwell: Azincourt című könyve, de gyakorta kölcsönzik Rejtő Jenő és Wass Albert műveit is.

A Szegedi Fegyház és Börtön legutóbb a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtártól kapott olvasnivalót, a könyvek a nagyfai könyvtárt gyarapították. A Szent-Györgyi Albert Rotary Klub által gyűjtött kötetek a Csillag könyvtárának polcaira kerülnek.

Forrás: Bozó Bea