2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-10-08 15:14:29

Könyves vasárnap a Németh László könyvtárban

Könyves vasárnappal ért véget az Országos Könyvtári Napok a Németh László Városi Könyvtárban vasárnap. A "Csak tiszta forrásból!" szlogenre épülő rendezvénysorozat alatt számos programmal várta az intézmény az érdeklődőket.

Könyves vasárnap a Németh László könyvtárban

"Könyves vasárnap néven a mai napon többféle programot és rendkívüli nyitvatartást biztosítunk a látogatóknak. Szolgáltatásainkat kedvezménnyel vehetik igénybe az érdeklődők, az új beiratkozóknak például ingyenes tagságot biztosítunk, a hosszabbítók is kedvezményt kapnak. A kedvezmények mellett ma a kiselejtezett könyveinkből tartunk vásárt, amely nagy népszerűségnek örvend. A mérsékelt áron megvásárolható darabokat ma még olcsóbban beszerezhetik a vásárlók. Ezenkívül be lehet járni a könyvtár minden helyiségét, zugát, a pincétől a padlásig. A gyerekeknek kézműves foglalkozásokkal készültünk" - mondta Soós Csilla, a könyvtár igazgatója.

Könyves vasárnap a Németh László könyvtárban

Soós Csilla

Az Országos Könyvtári Napokhoz, amely idén október 3. és 8. között volt, a Németh László könyvtára minden évben csatlakozik. Idén a "Csak tiszta forrásból!" szlogenre építve alkották meg programjaikat, amely nemcsak a vízre utal, hanem átvitt jelentést is hordoz magában: a programok között kiemelten fontos volt a kuturális örökségek, a népi hagyományok felelevenítése.

Könyves vasárnap a Németh László könyvtárban

A könyves vasárnapon őszi díszeket készíthettek a gyerekek

Minden korosztály megtalálhatta az érdeklődési körének megfelelő rendezvényt. A Babázó Klubban kedden Tápai Lászlóné óvódapedagógus és néptáncoktató segítségével babák és anyukáik bepillantást nyerhettek a népi hagyományokra épülő, a kicsik korának megfelelő öljátékok világába. Szerdán az aradi származású Juhász Béla író, az aradi SZÖVÉTNEK Kulturális szemle főszerkesztőjének könyvbemutatóján vehettünk részt, pénteken nyugdíjasoknak szerveztek számítógépkezelői tanfolyamot, illetve késő délután a Révülés Doromb Trió ősi hangszerjátékát hallgathatta meg a közönség, szombaton pedig a Grimm-Busz Színház szórakoztatta a gyerekeket.

Könyves vasárnap a Németh László könyvtárban

Ács Helga