2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-2°C
-5°C
Felhős / -2°C
v / -5°C
h / -5°C
Regionális Hírek
Nagy Ágnes | 2014-03-30 08:38:53

Kö7 – Középiskolások Hete Szegeden

A Szegedi Ifjúsági Ház egy teljes héten át a középiskolások bázisává válik. A régi hagyományokat újjáélesztő rendezvénysorozat célja, hogy megszólítsa és aktivizálja a szegedi fiatalokat, főként a középiskolás korosztályt, és közös alkotásra, szabadidő kulturált eltöltésére kínáljon teret és lehetőséget a számukra.

A KÖ7-en a fiatalok elkészítenek egy installációt is Szeged városáról. Az „Építmény” névre keresztelt közösségi alkotás egyben kiállító térként is funkcionál, ahol bemutatásra kerülnek különböző Szegedhez kötődő képzőművészeti munkák a hét folyamán.

Minden nap más és más művészeti ágak kerülnek fókuszpontba. Hétfőn az építészet, a film, a fotózás, és a számítógépes grafika a téma, kedden a képző- és iparművészet, szerdán az irodalom, míg csütörtökön a színjátszásé és a táncé, pénteken pedig a zenéé a főszerep. A közös alkotómunka mellett egyéb értékes programokat is kínál a D2 szervezői csapata, minden nap változatos műhelytevékenységekben és a D2 interaktív klubfoglalkozásain vehetnek részt az Ifjúsági Házba ellátogató vendégek.

Színesíti az eseményeket, hogy neves művészek, előadók, intézményvezetők is csatlakoztak a kezdeményezéshez, és bevonják munkájuk titkaiba az ifjúságot. A helyi fiatal alkotók és fellépők pedig bemutatkozhatnak az Ifjúsági Ház színpadain.

Az eseménysorozatot szombat délután a Belvárosi Mozi Balázs Béla termében valamint az IH – D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpontban koncertekkel zárjuk, ahol a fellépők, kiállítók, résztvevők, segítők és szervezők összegzik a hét eseményeit.

A rendezvény minden programja ingyenesen látogatható!

Forrás: szegedma.hu