2018. február 18. vasárnap, Bernadett
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Tiszta / 1°C
h / -0°C
k / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-04-03 17:14:07

Klubátadó - citeraszóval

Kis ünnepség keretében vehették birtokba hétfőn a felújított makói újvárosi klubot a tagok. Az önkormányzat 3,25 millió forintból tette rendbe az ingatlant. Farkas Éva Erzsébet polgármester jelképesen egy gravírozott kulcstartót adott át az Újvárosi Nyugdíjas Klub vezetőjének, Szabó Zoltánnénak.

Klubátadó - citeraszóval

Pezsgő élet folyik a makói újvárosi klubban. A Justh Gyula utcai ingatlant több civil szervezet is használja. Hétfőn igen sokan össze is gyűltek az épület földszintjén. Ennek legfontosabb oka az volt, hogy elkészült a felújítás és egy kis ünnepség keretében át is adták a klubot a tagoknak.

Klubátadó - citeraszóval

- Az épületet még az 1970-es években avatták fel, azóta - a tisztasági meszelést leszámítva - nagyon nem foglalkozott vele senki, így ráfért a felújítás - tudtuk meg Kádár Józseftől. A települési képviselő elmondta: mivel korábban óvodaként funkcionált az ingatlan, így a mellékhelyiségekben a kicsik méretére volt szabva minden, ezért elsősorban ezt kellett átalakítani. Emellett új vezetékeket, nyílászárókat is beszereltek a helyiségekbe. Megújult az előtér, modernizálták a konyhát. Még 40 - helyben gyártott - széket is vett az önkormányzat. Az összesen 3,25 millió forintos költséget a város állta.

Klubátadó - citeraszóval

- Elkezdtük a város civil szervezeteinek otthont adó épületek rendbe tételét, 2015-ben a belvárosi klubot újítottuk fel, s most pedig Újvároson folytatódtak a munkálatok - fejtette ki beszédében Farkas Éva Erzsébet. A polgármester szerint igen aktívan részt vesznek a város közéletében ezek a szervezetek, ezért fontos egy olyan színtér kialakítása, ahol jóval többen együtt lehetnek. Erre jelent majd megoldást a 600 millió forintos állami támogatásból megvalósuló Páger Mozi és Rendezvényház kialakítása.

Klubátadó - citeraszóval

A Justh Gyula utcai klubban nem csupán beszélgetni, hanem kártyázni, biliárdozni, dominózni, sőt, közösen zenélni is összejárnak a környékbéliek. Ezért nem volt meglepő, hogy a hétfői átadón is előkerült a citera. Ebben az épületben találkoznak az Újvárosi Nyugdíjas Klub tagjai is. Vezetőjük, Szabó Zoltánné így jelképesen átvette Farkas Éva Erzsébet polgármestertől a gravírozott kulcstartót. - Talán a város legrégebbi klubja a miénk, hiszen négy évtizede alakultunk, nagyon sokat kirándulunk, de programokkal is készülünk a különféle rendezvényekre - sorolta Piroska néni.

Klubátadó - citeraszóval

Munkatársunktól. K.