2018. január 18. csütörtök, Piroska
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
6°C
4°C
Felhős / 6°C
p / 4°C
szo / 1°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2018-01-12 16:05:09

Klasszikus, perzselő, lendületes!

Meglátogattuk a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola végzős diákjait pénteken délután az intézményben, hogy belessünk szalagavató táncuk kulisszatitkaiba. Örömmel láttuk, hogy a táncpárok Izgatottan és lelkesen próbálnak, és már csak apróbb finomítások szükségesek ahhoz, hogy minden lépés a helyén legyen a január 20-i szalagavató bálon.

Klasszikus, perzselő, lendületes!

Még bő egy hét, és eljön a végzősök életében talán az egyik legjobban várt esemény: szalagavató báljukon mutathatják be a hónapokon át tartó lázas készülődés eredményeit. A 64 diák, azaz a 32 táncospár 3 plusz 1 meglepetés koreográfiát ad elő idén - tudtuk meg Fogarassy Judit balettmestertől, aki immár 17. alkalommal tanítja be a káprázátos táncokat a Németh László Gimnázium végzőseinek.

Klasszikus, perzselő, lendületes! Fogarassy Judit

"A próbák kicsit később kezdődtek, majdnem szeptember végén, eleinte hetente egyszer, január óta pedig heti 3 alkalommal próbálunk, gyakorlunk, hogy minden flottul menjen. A jövő héten 2 alkalommal már a Fekete Sasban táncolunk, pénteken pedig a Hódtói Sportcsarnokban. Klasszikus angolkeringőt, cha-cha-chát és show táncot mutatunk be, valamint lesz egy meglepetés tánc is” – árulta el a balettmester, majd hozzátette, a táncok kiválasztásánál az elsőnél megoszlottak a vélemények, de tekintettel arra, hogy az utóbbi két évben bécsi keringő szerepelt a repertoárban, végül az angol keringő mellett döntöttek. „A többi két táncot felváltva adják elő a végzősök, vagyis osztálytáncokat láthat majd a közönség. A 12.A egyértelműen a cha-cha-chára szavazott, a 12. B-sek pedig azt mondták, szeretnének valami bulisat, így egy show táncra esett a választás, amely swing-rock and roll alapú” – mondta Fogarassy Judit.

Klasszikus, perzselő, lendületes!

A balettmester elmondása szerint sok munka áll az utóbbi hetek, hónapok hátterében, a koreográfiák nem voltak egyszerűek. Miután az angolkeringő betanítása alatt megismerte a diákok képességeit, ahhoz igazította a lépéseket. Apróbb módosítások kellettek csak, volt, ahonnan el kellett egy kicsit venni, míg máshol hozzá lehetett adni.

A sok és kemény munkának meg is vannak az eredményei, a bevonulás és a tánclépések kiválóan mennek a pároknak, véleményünk szerint mindössze kisebb finomításra van már csak szükség ahhoz, hogy kiválóan sikerüljön fellépésük. Az angolkeringőt nézve azonnal hatással voltak ránk a lágy, ívelt mozdulatok, a végzősők táncából áradt az elegancia. A cha-cha-cha igazán perzselő élményt nyújtott, valódi latin hangulat hatotta át az iskola auláját. A show tánc kirobbanóan energikus volt, kedvünk lett volna nekünk is táncra perdülni.

Klasszikus, perzselő, lendületes!

Törökgyörgy Adrienn és Wolford Zoltán nemcsak a táncparketten, az életben is egy párt alkotnak immár 2 éve. "Amikor "összejöttünk", akkor fogalmazódott meg bennünk, hogy együtt szeretnénk táncolni a végzős bálon. A próbák kiváló hangulatban teltek, az egyik kedvencem a show tánc. Izgatottan várom a bálat" - mondta Adrienn, aki azt is elárulta, milyen ruhája lesz a nagy eseményen.

Klasszikus, perzselő, lendületes! Adrienn és Zoltán

A végzős diáklány egy hófehér, pánt nélküli ruhában tündököl majd - megjegyeznénk, bizonyára ennek egyik éke lesz akkor is a mosolya, amely jelen volt végig az arcán, míg vele beszélgettünk - amelyhez szép, fodros szoknya társul. Adri a haját kontyban képzeli el január 20-án, próbafrizurát éppen holnap megy készíttetni, biztosra akar menni. Párja, Zoltán a próbák során a show táncot élte meg legnagyobb kihívásként, elmondása szerint az angol keringőt sokkal könnyebben elsajáította. A két fiatal a felsőoktatásban szeretné tanulmányait folytatni, Adrienn a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának gazdálkodás és menedzsment szakára jelentkezik, párja pedig a Pécsi Tudományegyetemen szeretne továbbtanulni, épületgépész mérnöki szakon.

Klasszikus, perzselő, lendületes!

A Németh László Gimnázium január 20-án tartja diákbálját a Fekete Sas báltermében. Izgatottan várjuk produkcióikat, és természetesen, ahogyan tavaly is, úgy idén is beszámolunk majd az esemény részleteiről.

Klasszikus, perzselő, lendületes!

Ács Helga