2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
-0°C
Tiszta / 3°C
v / -0°C
h / -0°C
Rádió 7 hírei
Égető Réka | 2017-03-13 11:32:26

Kiválóan teljesít a vásárhelyi kapitányság!

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság elmúlt évi munkáját mind a szakma, mind pedig a városvezetés kiemelkedőnek értékelte. Ennek részleteiről beszélgettünk a hétfői Napraforgóban dr. Harkai István rendőr alezredessel, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetőjével.

Kiválóan teljesít a vásárhelyi kapitányság!

A szakmai értékelést az Országos Rendőr-főkapitányság végzi, emellett azonban a helyi önkormányzat is minden évben kiértékeli a rendőrség munkáját, aminek elbírálásában természetesen nagy súlyt kapnak a lakosok észrevételei is. Az elmúlt években Hódmezővásárhely folyamatosan jól szerepelt, és az elmúlt 7 év legjobb eredményét érte el most, a 2016-os esztendőre vonatkozó számadatokkal a rendőrkapitányság.

Kiválóan teljesít a vásárhelyi kapitányság!

Mindehhez az kell – foglalta össze dr. Harkai István rendőr alezredes, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője –, hogy a rendőrség együtt tudjon működni az önkormányzattal, a lakosokkal, mindenkivel, aki egy kicsit is segítheti az ő munkájukat. Az elmúlt évek egyik hatalmas segítsége volt a rendőrség munkájának hatékonyabbá tételében a köztéri kamerarendszer fejlesztése. Jelenleg 289 kamera van Hódmezővásárhelyen. A rendszert a közeljövőben bővíteni fogják: két ütemben további 73 kamerát helyeznek ki a város különböző pontjaira. Azokon a területeken, amelyek már rendelkeznek kamerával, sokkal kevesebb a bűncselekmény, illetve egy-egy bűnesetnél nagyon nagy segítséget jelent a beazonosításban, az események pontos felderítésében az, hogy esetlegesen felvétel készül a történésekről.

Kiválóan teljesít a vásárhelyi kapitányság!

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozás eredményessége az utóbbi években folyamatosan nő. A tavalyi évet tekintve elérte a 67,9%-ot, ami azt jelenti, hogy három bűncselekményből kettőt felderítenek. Ehhez kapcsolódóan jegyezte meg a műsor folyamán Hegedűs Zoltán alpolgármester, hogy azt tanácsolja a bűnözőknek, hogy messzire kerüljék el Hódmezővásárhely területét, illetve környékét is, hiszen a Hódmezővásárhelyi rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozik Mártély, Mindszent és Székkutas is.

Kiválóan teljesít a vásárhelyi kapitányság!

A felderítésen túl a megelőzésre is kiemelt figyelmet fordít a kapitányság. 2016-ban 4517 diákot szólított meg a kapitányság a bűn- és baleset-megelőzési előadások, rendezvények keretében. Ezen kívül hat szülői értekezletet is tartottak. Folyamatos a rendőri jelenlét az iskolák, óvodák környékén, illetve tovább folytatták az Iskola Rendőre, az OVI-ZSARU, a DADA, az Ellenszer és a Szuperbringa programot - tudtuk meg dr. Harkai Istvántól.

Kiválóan teljesít a vásárhelyi kapitányság!

A jövőben két területen kell fejlődnie, javítani a mutatókon a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságnak. Egyrészt a halálos közúti balesetek számának nagyobb arányú csökkentésében, másrészt pedig a bűnesetek felderítési idejének csökkentésében. 2017-re vonatkozó tervek között szerepel továbbá a közterületi bűncselekmények számának további csökkentése, illetve a bűn- és balesetmegelőzési mutatók további javítása.

ÉR.