2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
-0°C
Eső / 4°C
v / -0°C
h / -0°C
Közlekedési és Kék hírek
Soós Kata | 2017-08-09 08:58:13

Kiskorúakat rabolt ki a vásárhelyi férfi

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el előzetes letartóztatását annak a helybeli férfinak, aki két kiskorút rabolt ki, valamint hajléktalanokat is bántalmazott.

Kiskorúakat rabolt ki a vásárhelyi férfi

A megalapozott gyanú szerint a férfi ez év júliusának közepén az éjjeli órákban Hódmezővásárhelyen tettleg bántalmazta a vele addig együtt italozó három hajléktalan sértettet, akik 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. A rendőrség másnap gyanúsítottként hallgatta ki a férfit garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt.

Ezen eljárás alatt, 2017. augusztus 7. napján a férfi a Hódmezővásárhelyen található egyik benzinkút melletti kerékpárúton megállított két 14. életévét be nem töltött sértettet, akiktől pénzt kért cigarettára. Az egyik kiskorú 20 forintot ajánlott fel, de a gyanúsított erre nem tartott igényt, majd ezt követően megfenyegette a sértetteket, hogy átkutatja a táskájukat és ruházatukat és ha pénzt talál náluk megveri őket. Ennek hatására az egyik sértett 200.-Ft-ot akart átnyújtani a férfinak, aki azonban észlelte, hogy több pénz is van a pénztárcában, ezért erőszakkal elvette azt a benne levő 2.000.-Ft-tal együtt.

A rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség az egyébként már hat alkalommal büntetett és különös visszaesőnek is minősülő férfi előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és az eljárás meghiúsításának veszélye okán indítványozta.

Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója dönt.

a távollevő:

Dr. Kopasz Zsolt

főügyész

helyett:

Dr. Törő Sándor

főügyészhelyettes