2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Gazdaság és Politika
Szabó Viktor | 2017-11-09 12:46:40

Kishomoki megállót szeretne a Jobbik

Újabb választási pontjait mutatta be a Jobbik Hódmezővásárhelyen. A turisztika és infrastruktúra témakörben kidolgozott programokat csütörtökön, sajtótájékoztató keretén belül ismertette dr. Kiss Attila, a Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltje, Molnár Lászlóné települési képviselő és Zeitler Ádám kampányfőnök.

Kishomoki megállót szeretne a Jobbik

A párt a turizmus és idegenforgalom fejlesztése céljából egy térségi turisztikai útvonalat szeretne kiépíteni, érintve az algyői, a vásárhely és a makói fürdőket. A fürdőkön kívül az útvonal érintené a természeti látnivalókat és a kulturális örökségeket is. A második pont, ami az idegenforgalmat érintené, az egy vásárhelyi, valódi brand kialakítása, a közgyűjteményekre, természeti örökségekre, kulturális örökségekre épülve. Ezzel Hódmezővásárhely értékeit szeretnék megőrizni.

Kiss Attila elmondta, hogy egy komplett fejlesztési tervet dolgoztak ki Mártélyra vonatkozóan is, amivel a település infrastruktúráját fejlesztenék, szálláslehetőségeket javítanák, és ezzel a helyi lakosság munkahelyeit is megteremtenék.

Kishomoki megállót szeretne a Jobbikdr. Kiss Attila

Az infrastrukturális fejlesztések témakörben is három pontot dolgozott ki a párt. Fejlesztenék a mezőgazdasági úthálózatot, tovább folytatnák, és modernizálnák a csapadékvíz elvezető csatornák telepítését, harmadik pontként pedig újra elkezdenék és felgyorsítanák a panelprogramot. Ebben a házak szigetelését, a nyílászárók cseréjét és a napelemek telepítését is támogatják.

Molnár Lászlóné települési képviselő elmondta, hogy a tram-train megosztja a város lakosságát. Személy szerint a képviselő lát benne fantáziát, az viszont kérdésként merül fel benne, hogy miért hagyták cserben a kishomoki lakosságot, a megállóval kapcsolatban.

Szeptemberben tartottak egy lakossági fórumot, amin megjelent Horn Gergely, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. egyik vezetője, és megígérte, ha összegyűlik a megfelelő számú aláírás, akkor megvizsgálják, hogy mennyire indokolt, hogy Kishomokon is legyen megálló. A kishomoki lakosok összegyűjtöttek több mint 740 aláírást, és szeretnék, hogy ezzel a kérdéssel érdemben foglalkoznának. Az ott lakók nem értik, hogy miért akkora baj, hogy szeretnének egy megállót” – mondta el Molnár Lászlóné.

Kishomoki megállót szeretne a JobbikMolnár Lászlóné

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Jobbik olyan alternatívát is el tudna képzelni, hogy nem mindegyik tram-train járat állna meg Kishomokon, hanem mint a buszok, minden második például. Molnár Lászlóné hozzátette, hogy nem érti, hogy az ott lakók szavazata miért nem számít a Fidesznek.

 

 

Sz.Viktor