2018. február 17. szombat, Donát
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
2°C
Tiszta / 3°C
v / 2°C
h / -0°C
Belföldi Hírek
Soós Kata | 2017-11-08 14:32:21

Kiselefánt született a budapesti állatkertben

Egyelőre még csak a gondozók és az állatorvosok láthatják, de már most nagy az öröm az állatkertben, hogy megszületett Angele második borja.

Kiselefánt született a budapesti állatkertben

Szerda hajnalban kiselefánt született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az anyaelefánt, Angele vemhességét februárban jelentette be az állatkert. Az ellésnél minden rendben zajlott az újszülött nem sokkal később sikeresen lábra is állt. A gondozók most arra várnak, hogy a kicsi megtalálja az emlőket és szopni kezdjen – írja az állatkert honlapja.

Az ellés alatt végig jelen volt Angele előző borja, a csaknem ötéves Asha is, és élénken érdeklődik kistestvére iránt.

Mivel az újszülöttnek és az anyaállatnak ilyenkor a legteljesebb nyugalomra van szüksége, a szülőszobaként használt, 2008-na épült elefántcsarnokot további intézkedésig lezárták. Jelenleg az elefántokhoz beosztott állatgondozókon és az állatorvosokon kívül senki, még az állatkerti dolgozók sem közelíthetik meg a környéket. De maguk a gondozók is csak akkor lépnek be a területre, amikor ez feltétlenül szükséges, egyébként monitoron keresztül figyelik az eseményeket. Assamot, az apukát viszont most is megtekinthetik a látogatók a patinás régi Elefántházban – írják.

A kiselefánt iránt érdeklődőktől az állatkert egyelőre türelmet kér. Az előző elefántborjúnál is másfél hetet kellett várni, amíg a nagyközönséget először beengedhettük az istállóba. Addig is az állatkert hivatalos Facebook-oldalán lehet követni az eseményeket.

Forrás: hvg.hu