2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Havazás / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Reklám
Fazekas Gábor | 2017-04-19 10:20:51

Kis vagy nagyvállalatnál jobb dolgozni?

Amikor munkát keresünk ma már számtalan lehetőség közül válogathatunk kedvünkre. Ahány ember, annyiféle érdeklődési kör létezik. Vannak olyan munkavállalók, akik inkább multinacionális vállalatoknál helyezkednek el szívesebben. A nagyobb vállalatok előnyei közé tartozik, hogy különböző részlegekbe tartozhatunk, és nem kell felelnünk más munkafeladatokért, csak azokért, amelyek az adott területhez tartoznak. Előfordulhat, hogy nem jövünk ki a kollégáinkkal a munkahelyen.

Erre pedig figyelni kell, hiszen a munkahelyen lévő kapcsolatok fontosak, különösen akkor, amikor csapatmunkáról van szó. Amennyiben valaki rosszban van kollégáival, vagy kolléganőivel, az kihathat az egyén hangulatára, és nem utolsó sorban pedig a munkavégzésre is, ami az adott vállalat szempontjából egyáltalán nem előnyös. Éppen ezért, ha ilyen problémák adódnak, a vezetőséggel lehet beszélni, hogy másik részlegen nem-e lehetne dolgozni. Egy cég arculatát nagyban meghatározza a részlegek közötti viszony.

Ez különösen nagy 4-és 5 csillagos szállodák esetében lehet mérvadó, hiszen ha egy vendégnek problémája van, azt azonnal meg kell oldani, orvosolni kell, és a vendég egyből leszűrheti a szituációt, hogy a részlegek milyen kapcsolatban állnak egymással. A multinacionális vállalatok azon állást keresők számára lehetnek ideálisak, akik nem félnek a kihívásoktól, és nyitott személyiséggel rendelkeznek.

A nagy cégeknél ugyanis hatalmas felelősség hárulhat 1-1 részlegre, ezeken belül is egyes alkalmazottakra. Az emberek másik fele a kisebb vállatoknál való elhelyezkedést preferálja. Vannak, akik inkább a családias légkör hívei, és nem szeretik a multinacionális vállalatokat. A kisvállalatok egyik legnagyobb hátránya az, hogy mindenkivel törekedni kell a jó viszony kialakítására, és fenntartására, hiszen a kis cégeknél nincs lehetőség különböző részlegekbe történő áthelyezésre.

Kis vagy nagyvállalatnál jobb dolgozni?

Éppen ezért mindenképpen ajánlatos elkerülni a munkahelyi pletykát, mert sohasem tudni, hogy mikor derül ki, illetve ki hallja vissza a róla elhangzottakat. A kisvállalatok előnyei közé tartozik az, hogy könnyebben kialakulhat egy összetartó csapat, akik akár munka után beülhetnek egy kávézóba lazítani.

Sőt, ha olyannyira jó a viszony a kollégák, és kolléganők között, akkor akár barátságok is szövődhetnek, amelyek kitarthatnak hosszú ideig is. A kisebb vállalatokat általában az introvertált személyiségek választhatják, de persze vannak olyan személyek, akik nyitottak, de mégis inkább kisebb vállalatoknak dolgoznak inkább. A szolnoki állások kínálatában adódnak lehetőségek bőven. A multinacionális vállalatok szoktak keresni embereket sofőr munka betöltésére.

Minden cég a legnagyobb profitra törekszik, éppen ezért napjainkban a legtöbb vállalat a nemzetközi piacokon is megméretteti magát. A forgalmazott termékek kiszállítását külföldre a kamionsofőrökre bízzák a vállalatok. A pozíció betöltéséhez szükséges megfelelő vezetői engedély, valamint vezetési tapasztalat is. Ezek az utak nagyon hosszúak, mert akár európai országokba is történhet a szállítás. Az idegen nyelvtudás ehhez a munkához is nélkülözhetetlen.

A társalgási angol, és német nyelvtudás már jónak számít az alkalmazottak körében. A cégek a munkavégzésért cserébe felajánlhatnak fix bérezést, valamint a fizetésen kívül akár extra juttatásokat is, esetleg év végi prémiumot is. Azonban nem csak kamion, de akár taxisofőrként is helyt lehet állni a munkaerőpiacon. Amennyiben még több álláshirdetést szeretne megtekinteni, kövesse a honlap facebook és twitter oldalát.