2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
1°C
Eső / 2°C
cs / 1°C
p / 2°C
Regionális Hírek
Tudósító | 2017-05-17 10:15:47

Kilátó épülhet a kopáncsi körhíd közepére

A vásárhelyi testület a pénteki ülésén határozott arról, hogy megvalósíthatósági tanulmányt készíttet az építményről. A kilátóról, és az északi elkerülő építésének jelenlegi helyzetéről Mucsi László, a Városfejlesztési Iroda vezetője nyilatkozott szerkesztőségünknek.

Kilátó épülhet a kopáncsi körhíd közepére

A körhíd látványterve

Az ország legnagyobb körhídja épül jelenleg Kopáncsnál. Ennek a létesítménynek a közepére terveztetné meg a város a kilátót. A személygépjárművel Hódmezővásárhelyre érkező emberek nagy része Szeged felől jön a 47-es főúton, az autópálya miatt. Ezért a képviselőtestület terve szerint, a létesítmény városkapuként ikonikus szerepet tölthetne be az itt élők, és az ide érkezők számára is, mondta el Mucsi László szerkesztőségünknek.

Kilátó épülhet a kopáncsi körhíd közepére

Építkezés a 47-esen főúton Szeged irányában

A Városfejlesztési Iroda vezetője az épülő északi elkerülővel kapcsolatban elmondta: Az elkerülő építése, a terveknek megfelelően, ütemszerűen halad. A hónapban kivitelező legfontosabb feladata, hogy az épülő hidak mögötti 8-10 méter magas töltések teljes magasságukban elkészüljenek. A töltéseknek több hónapra is szükség van amíg megszilárdulnak.

Kilátó épülhet a kopáncsi körhíd közepére

Építkezés a mártélyi útnál

Kilátó épülhet a kopáncsi körhíd közepére

A forgalom terelése a 47-esen Orosháza fele

Mucsi László hozzáfűzte: az elkerülő teljes hosszán végzik a kivitelezők a munkálatokat. A vasbeton elemek készítése, valamint a szerkezetépítés is jól halad. A nyomvonalon pedig, már vannak olyan szakaszok is ahol már az útvonal alsóbb rétegeit alakítják ki.

n.j.