2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
v / -2°C
h / -5°C
Reklám
Fazekas Gábor | 2017-10-17 09:14:55

Kikapcsolódás vagy telt házas időszak

Eljött a nyári szünet, a diákok örvendenek, a tanárok szintúgy. A családok ilyenkor elmennek egy nyaralásra, ahol kipihenik a fáradalmakat. Télen pedig elmennek síelni vagy a karácsonyt esetleg egy melegebb vidéken töltik.

Nyaralni szállodákba, apartman házakba, panziókba mennek, de van, aki egy kellemes családi túrát választ pihenésnek, ilyenkor turistaszállókban szállnak meg leginkább. Kecskeméten nagyon jó szállodák közül választhatunk, ha éppen lazítani szeretnénk, akkor egy wellness hotel a legjobb választás, ha a családdal megyünk, kisgyerekekkel, akkor érdemes körbenéznünk az erre legalkalmasabb szállodák között.

Nagy előny, hogy SZÉP kártyával is fizethetünk. A SZÉP kártya egy olyan, béren kívüli, Cafeterián belüli juttatásként szolgáltatott pénzbeli utalvány, amelyet a munkavállaló nyaralásra, meleg ételre, sportrendezvényekre, kulturális rendezvényekre fordíthat. Ez készpénzben nem vehető ki. Ha haverokkal, baráti társasággal szeretnénk kiruccanni, akkor érdemes egy olyan helyen megszállni, ami rengeteg szórakozási lehetőséget kínál a környéken, például szórakozóhelyek, bárok, vízi bicikli. Pontosan erre találták ki a kempingeket, ahol egy közös bográcsozós főzőcskézés mellett iszogathatnak, szórakozhatnak a fiatalok.

Ha partnerünkkel szeretnénk valahol egy csendes, meghitt nyaralást eltölteni, akkor bátran ajánlom a vendégházakat, az apartman házakat, a rangosabb, négy-ötcsillagos hoteleket és szállodákat. A szobalányok nagyon ügyelnek a tisztaságra, a frissességre, a pozitív első benyomásra is.  Romantikus, meghitt vacsorát fogyaszthatunk el éttermekben, igencsak kitűnő kiszolgálással.

Kikapcsolódás vagy telt házas időszak

Egy étterem minősítése nagyban múlik a kiszolgáláson. Minél igényesebbek magukra, minél tisztább egy étterem, az evőeszközök, minél harmonikusabb egy étterem berendezése, dekorációja, annál nagyobb színvonalról tanúskodik. És a pincérek, akik a rendelést felveszik, nagyban befolyásolják a vendég véleményét.

Milyen legyen egy jó pincér?

Elsősorban beszéljen több nyelvet is, hiszen turisták, külföldi vendégek nagyon sokan szállnak meg hazánkban kikapcsolódni. Legyen nagyon udvarias, kellemes kisugárzású, mosolygós, társalogjon a vendéggel, adjon ötleteket, mik a legfinomabb ételek az étteremben. Esetleg borokat javasoljon a fogásokhoz.

A legjobb pincéreket bőséges borravalóval jutalmazzák. Ez egy nagyon fárasztó munka, rengeteget kell talpalni. A szakácsnak rengeteg feladta van, rengeteg fogásra kell figyelnie, mit meddig süssön, az ízeknek tökéletesen harmonizálni kell. Konyhai kisegítőket alkalmaznak, előkészítőket, nélkülük temérdek feladata lenne a szakácsnak. Nagyon nagy a kereslet a vendéglátó ipari szakmákban, különösen a szakácsra, a cukrászra, ezeket a szakmákat hiányszakmaként tüntetik fel, ami azt jelenti, hogy ösztöndíjazzák. Az ösztöndíj mértéke államilag meghatározott, és ezeket a szakmákat sokszor ingyenesen lehet megszerezni. Ez egy motivációs eszköze a tanfolyamoknak és az államnak.

Kecskeméten is rengeteg tanfolyamot hirdetnek meg, viszont ha már van képesítésünk, akkor a vendéglátás vagy akár a mérnöki munka területén rengeteg állással találkozhatunk a Kecskemét álláskínálatában. Ha bírjuk a fizikai és szellemi megterhelést egyszerre, elég kitartóak vagyunk, akkor egy nagyon jövedelmező munkahelyet találhatunk, hiszen a vendéglátás nagyon sokszínű témakör.