2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Sport
Megyeri József | 2014-09-29 07:27:36

Kicsik és nagyok is mozogtak a makói sportnapon

Családi sportnapot rendeztek vasárnap a makói Erdei János sportcsarnokban, ahol kicsik és nagyok együtt tettek az egészségükért. A rendezvényen Farkas Éva tankerületi igazgató mondott beszédet.

Kicsik és nagyok is mozogtak a makói sportnapon

Farkas Éva a következőt mondta:

„Kedves Gyerekek! Tisztelt Szülök!

Köszöntök minden sportolni vágyót és érdeklődőt a mai Mozogj velünk! rendezvényen.

Örömmel tölt el, hogy a rendezvény vendégeiként megtiszteltek Bennünket: Kárász Anna U23-as világbajnok, Európa-bajnok kajakozó, Csabai Edvin 17-szeres világbajnok kenus és Nagy Ákos erősember, aki a legrangosabb nemzetközi strongman versenyeken indul.

Mozogj velünk! felhívással szervezett családi sportnapot a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a KLIK Makói Tankerülete támogatásával.

A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kiemelten fontos területként kezeli mind a sport-, mind a művészeti rendezvényeket. Ennek keretében több foglalkozás kerül megrendezésre a 2014/2015-ös tanév folyamán. Ennek a rendezvénysorozatnak a része a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet kiemelt Európai Uniós projekt keretében támogatott mai sportrendezvény is. Tankerületi igazgatóként büszke vagyok arra, hogy a Makói Általános Iskola pedagógusai fontosnak tartották, hogy a sport, a mozgás, a játék a mindennapos testnevelés órákon kívül is megjelenjen a tanulók szabadidős tevékenységében,  s az általuk szervezett tartalmas nap eseményeibe megpróbálják belevonni a szülőket is. Köszönettel tartozom a Vitaricum csapatának, illetve a Gorius Hotelnek, hogy felajánlásukkal támogatják a rendezvény sikerét.

A sport a játék alatt tanítja meg az embert rövid idő alatt a legfontosabb polgári erényekre: az összetartásra, az önfeláldozásra, az egyéni érdek teljes alárendelésére, a kitartásra, a tettrekészségre, a gyors elhatározásra, az önálló megítélésre, az abszolút tisztességre, és mindenekelőtt a "fair play", a nemes küzdelem szabályaira.

Összetartás…. elengedhetetlen ahhoz, ha valaki eredményes akar lenni. Meg kell tanítani a gyerekeket arra, hogy mennyire fontos az összetartás, az egység képzése; mennyivel eredményesebbek lehetünk, ha közös erő forraszt össze bennünket, ha közös a szándékunk.

Kiváló példája az összetartásnak a sportban a csapatjáték: a kézilabda, a futball. Mindkét sportágban Makó sikeres sportegyesületekkel büszkélkedhet. A sportnap szervezői fontosnak tartották, hogy megjelenjenek ezek a sportegyesületek, bemutatkozzanak a gyerekek előtt népszerűsítve sportágjaikat. Köszöntöm a Makói Kézilabda Club, a Marosmenti Női Kézilabda Sportegyesület és a Maros-menti UFC sportolóit és további sikereket kívánok nekik!

Kitartás …. képessé teszi az embert arra, hogy értelmes célért dolgozzon,  ha szükséges, akkor  áldozatot is hozzon. A kitartás, a nemes küzdelem, a gyors elhatározás része egy újabb sportágnak, amelyet Makón a Budó Klub képvisel. Köszöntöm őket is a mai napon.

Engedjék meg, hogy itt egy pillanatra megálljak és gratuláljak egy közelmúltban elért sikerért: Gratulálok Kovács Norbertnek, aki a korcsoportos kick-boksz világbajnokságon ezüstérmet nyert és gartulálok az edzőjének Makó Jánosnak is!

Tettrekészség…. úgy látom, azok a gyerekek, akik sportöltözetben, tornacipőben itt ücsörögnek, már igen-igen tettrekészek, hogy rajthoz álljanak, hogy mozogjanak, hogy bizonyítsanak, hogy versenyezzenek.

Kívánom, hogy a mai sportrendezvény elérje a célját: mozogjanak kicsik és nagyok, gyerekek és szülők, érezzék jól magukat, legyen a mai nap a "fair play" napja, legyen ma mindenki győztes!”

Forrás és fotók:

Sirokmán Edit