2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-3°C
-1°C
Felhős / -3°C
k / -1°C
sze / -2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-05-02 18:06:46

Kiadványba szedve az ifjúsági koncepció

A Makó számít rád! programot részletező kiadványt személyesen vitte ki kedden valamennyi makói középiskolába Farkas Éva Erzsébet. A polgármester emellett részletesen beszélt a diákoknak erről az új ösztöndíjról, mellyel az önkormányzat kívánja támogatni a városban elhelyezkedő fiatalokat.

Kiadványba szedve az ifjúsági koncepció

A Makó számít rád! új ösztöndíjat az önkormányzat azzal a céllal dolgozta ki, hogy anyagilag is támogassa azokat a fiatalokat, akik a városban vállalnak munkát miután befejezték a tanulmányaikat. Erről a programról egy részetes kiadvány is készült, melyet kedden vehettek a kezükbe a makói középiskolások. Farkas Éva Erzsébet felkereste a város mind a négy középfokú oktatási intézményét, vagyis a JAG-ot, a Návayt, a Juhászt és a Galambot.

Kiadványba szedve az ifjúsági koncepció

A színes füzet szétosztásán túl természetesen a polgármester beszélt is erről az új lehetőségről. - Ebben a kiadványban többek között benne van az önkormányzat rövid és hosszú távú ifjúsági koncepciója is - fejtette ki a városvezető. Hogy pontosan mi is a lényege a Makó számít rád!-nak az Farkas Éva Erzsébet itt részletezi:

Kiadványba szedve az ifjúsági koncepció

Kiadványba szedve az ifjúsági koncepció

A tanulók örömmel fogadták ezt az újdonságot. - Szerintem sokunknak felkeltette az érdeklődését, én több szempontból is jó ötletnek tartom ezt a programot: helyben tartja a makói fiatalokat, így a családok együtt maradhatnak és egy olyan  lehetőség, mellyel pénzbeli támogatást kapunk, amelyet saját céljaink megvalósítására tudunk fordítani - emelte ki Riczó Dominik. A Návay iskola 11.B osztályos szakgimnáziumi kereskedelemi ágazatának diákja még elmondta: fontos lenne, hogy a pályázat kiírása után az iskolákban konkrét segítséget kaphassanak a pályázat megírásában.

Kiadványba szedve az ifjúsági koncepció

Annak a szerencsés hatvan tanulónak, akiknek elfogadják majd a pályázatát és az önkormányzat két esztendőn át biztosítja a havi maximum 30 ezer forintot, egy fontos kritériumot kell teljesítenie. - Vállalniuk kell, hogy legalább egy esztendőn át a városban helyezkednek el, ehhez is segítséget nyújtunk, hiszen a helyi vállalkozókkal is egyeztetünk - nyilatkozta Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Kiadványba szedve az ifjúsági koncepció

Munkatársunktól. K.