2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-1°C
-2°C
Felhős / -1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Közlekedési és Kék hírek
Kovács Péter | 2017-05-17 11:00:29

Késelés Királyhegyesen - Hangbejátszással!

A Makói Rendőrkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten történt kék híreket dr. Németh Róbert rendőr főhadnagy foglalta össze.

Németh Róbert főhadnagy:

Késelés Királyhegyesen - Hangbejátszással!

Szombat éjszaka a makói nyomozók és járőrök egy helyi kocsmában tartottak akciót kábítószer fogyasztás és birtoklás gyanúja miatt. A szórakozóhelyről négy fiatal férfit előállítottak a Rendőrkapitányságra.

Szintén szombat éjjel, Apátfalván történt egy verekedés, melynek következménye súlyos testi sértés okozása miatt elindult büntetőeljárás lett. Két középkorú, a rendőrség előtt már ismert férfi italozás után vitázott össze, majd a vitát verekedés követte. A tettlegességben az egyik férfi könnyen, a másik súlyosan sérült, neki az orrcsontja tört el.

A szombat esti bűncselekmények sorát egy királyhegyesi eset követte. Éjjel 11 óra körül két huszonéves férfi vitatkozott össze egy királyhegyesi lakóházban, majd a veszekedés közben kimentek az utcára, ahol összeverekedtek. A kölcsönös tettlegesség során egy kés is előkerült, mellyel az egyik férfi combon szúrta a másikat. Szerencsére a késelés csak könnyű sérüléseket okozott, azonban a két fiatal férfi ellen testi sértés, valamint garázdaság miatt így is nyomozás indult.

A múlt héten csütörtökön Makón, a Dembinszky utcában követett el egy idősebb férfi magánlaksértést. Egy korábbi nézeteltérést próbált meg oly módon lerendezni, hogy haragosa házánál megjelent és a kapuajtót berúgva kérte számon az illetőt. Az elkövetővel szemben magánlaksértés miatt indítottunk eljárást.

A határátkelőhelyeken is történtek rendőrségi események, így vasárnap hajnalban Kiszomboron fogtak el a határrendészek két román állampolgárt, akik egy Peugeot 307-es, az angol rendőrség által körözött személygépkocsit próbáltak meg átvinni a határon. A kocsit nyomozó kollégáim lefoglalták, melyet az az angol hatóságok részére visszaszolgáltatunk. A hétvégén a nagylaki határátkelőhelyen egy román állampolgár pedig hamis bolgár jogosítvánnyal próbálta igazolni vezetői tudását. Ellene közokirat – hamisítás bűntett miatt rendeltünk el nyomozást.

Közlekedésrendészeti hírek:

Makón az elmúlt napokban egy baleset történt, amikor a Szilágyi Dezső és Hosszú utca kereszteződésében egy Renault személygépkocsi sofőrje nem adta meg az elsőbbséget a szabályosan közlekedő Audi típusú gépkocsi vezetőjének és összeütköztek. Szerencsére személyi sérülés nem, viszont jelentős anyagi kár keletkezett.

A hétvégén közlekedésrendész kollégáim két ittas sofőrt is igazoltattak Makón. Vasárnap este kilenckor a Czuczor utcán közlekedett kocsijával egy makói férfi. A szonda nála enyhe alkoholos állapotot mutatott, így a sofőr komoly összegű pénzbírságot kapott. Még aznap éjjel 11 óra körül egy apátfalvi férfit állítottak meg a járőrök a Csanád Vezér téren. A sofőr részegen vezette a gépjárművet, így ellene - a jogosítványának azonnali bevonása mellett – büntetőeljárás is indult.  Felhívom a közlekedők figyelmét, hogy az ittas vagy bódult állapotban való gépjárművezetéssel kapcsolatban a rendőrség zéró toleranciát alkalmaz, tehát egyetlen üveg sör, vagy pohár bor sem fér bele. Az ittas vezetésnek pénzbírság, a jogosítvány bevonása és súlyosabb esetben büntetőeljárás a következménye. A közlekedés során kérem, ezeket tartsák szem előtt!

 

Forrás: Németh Róbert