2017. december 16. szombat, Etelka
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
4°C
-0°C
Felhős / 4°C
v / -0°C
h / -0°C
Rádió 7 hírei
Soós Kata | 2017-08-11 07:01:14

Kéktó Fesztivál: Ahol a ló áll a középpontban

Az idén sem maradhat el a Kéktó Fesztivál Hódmezővásárhelyen, mely immáron már nyolcadik alkalommal örvendezteti meg augusztus 11-13. –a között eme nemes állat, a ló szerelmeseit. A középpontban a Furioso – North Star lófajta áll, mellyel a Kucsora család már negyedik évtizede foglalkozik.

Kéktó Fesztivál: Ahol a ló áll a középpontban

A fesztivál kiinduló pontja a Kéktótól néhány kilométerre található Derekegyház-Tompaháton van egy Furioso Senior Emlékpark, melyet 2010-ben alapítottak. Ez a fajta a Furioso Senior a fajtaalapító mén, mely 1836-ban született. Az idei Kéktó Fesztivál pénteki napján ehhez a parkhoz fognak zarándokolni, ezzel indul a fesztivál. Itt a Makói Magán Zeneiskola fogja köszönteni a résztvevőket, Csikota József vezényletével. A pénteki napon már lesz lovasbemutató is, illetve a Furioso North Star tenyészethez tartozó tárgyakat is bemutatják.

A szombati és a vasárnapi napon a ménes anya kancái, valamint idén született csikói lesznek láthatóak, meglehet őket majd simogatni, illetve aki vállalkozik rá még a lovaglással is megpróbálkozhat, de lovas kocsikázás, és sétakocsikázás is lesz.

A VIII. Kéktó Fesztiválra a Rárósi út 9-es kilométerénél lehet eljutni, a helyszín gépkocsival, de biciklivel is megközelíthető.