2018. február 22. csütörtök, Gerzson
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Eső / 1°C
p / 3°C
szo / -1°C
Közélet és Művelődés
Égető Réka | 2017-11-03 10:02:13

Kedvenc meséinket nézhettük újra

Az idén a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ is csatlakozott az Országos Rajzfilmünnephez. Hódmezővásárhelyen a klasszikus mesék kapták a főszerepet.

Az Országos Rajzfilmünnep a legkisebb gyerekektől a pályaválasztás előtt fiatalokig, a legkülönbözőbb korosztályok számára kínálja a közösségi filmnézés élményét. Országszerte 50 településen folynak november 3-5. között a vetítések. A Bessenyeiben pénteken és vasárnap reggel 9 és délután 5 óra között ülhetünk be, hogy egészen nagy vásznon izguljuk végig a Nagy Ho-ho-ho-horgász vagy éppen Frakk kalandjait.

Kedvenc meséinket nézhettük újra

Varga Anikó

„A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ nagyon fontosnak tartja, hogy a mai fiatalok is megismerjék ezeket a régi meséket. Nagyon sok rajzfilmet fogunk ezalatt a két nap alatt levetíteni a gyerekeknek, illetve a felnőtteknek is, akik szeretnének egy kicsit a múltba visszarévedni” – fogalmazott Varga Anikó intézményvezető, aki azt is elárulta neki melyik a kedvenc meséje. „Nekem a kedvenc rajzfilmem a Kockásfülű nyúl, de a Mézga család is. A kisfiammal is rendszeresen nézzük ezeket a régi meséket.”

Kedvenc meséinket nézhettük újra

A fent említett közül mindegyik megjelent a Bessenyei vásznán, de ezen kívül még találkozhattunk Mátyás király történeteivel is vagy akár Sebaj Tóbiással is. A modern mesék is begyűrűztek a programba, így például Bogyó és Babóca kalandjai is. Emellett kísérő elemként kifestőzhettek is a gyerekek.

Kedvenc meséinket nézhettük újra

Dani és nagymamája

Ottjártunkkor az érdeklődés mérsékelt volt, de találkoztunk Danival, aki nagymamájával érkezett a Rajzfilmünnepre. A kisfiú nagyon szereti a klasszikus meséket. Egyik nagy kedvence – Anikóhoz hasonlóan – a Kockásfülű nyúl, valamint Frakkot is nagyon szereti. Illetve a kedvencek listáját még kiegészítette a Hupikék törpikékkel is. Utóbbiból a kedvenc karaktere Hókuszpók. Dani nagymamája azt is elmondta, hogy amellett, hogy a kisfiú a tv-ből ismerkedik a mesék világával, minden este olvasnak is neki, és a legnépszerűbb nála a Hófehérke és a hét törpe.

Hogy mi se maradjunk mese nélkül...

ÉR.

November 3. 9.00-17.00 között

Országos rajzfilmünnep

Programok:

9:00 Összeállítás klasszikus mesesorozatokból

10:30 Kifestőzés

13:00 Összeállítás a magyar animáció aranykorának három alkotójától: Romhányi, Nepp, Ternovszky

14:30 Kifestőzés

15:00 Bogyó és Babóca 3.

16:30 Kifestőzés

November 5. 9.00-17.00 között

Országos rajzfilmünnep

Programok:

9:00 Összeállítás klasszikus mesesorozatokból

10:30 Kifestőzés

11:00 Arcfestés

13:00 Mesék Mátyás királyról

14:30 Kifestőzés

15:00 Leó és Fred