2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
3°C
Eső / 1°C
cs / 3°C
p / 0°C
Közlekedési és Kék hírek
Szombat Mihály | 2013-02-05 12:05:44

Kárt okoztak, elhagyták a helyszínt - koccanás a körforgalomban

Több kocsiban is kárt okoztak az elmúlt héten, de vétkes minden esetben adatai hátrahagyása nélkül távozott, ezek mellett pedig apróbb ütközés jelenti hét rendőrségi krónikáját Vásárhelyen amelyet Zombori Lili főtörzsőrmester, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság baleset megelőzési előadója foglalt össze.

Kárt okoztak, elhagyták a helyszínt - koccanás a körforgalomban

Január 29-én a délutáni órákban egy vásárhelyi hölgy az általa vezetett Peugeot tgk.-val a Hódmezővásárhely, Zrínyi u. 12-14. szám hátsó parkolójában szándékozott leparkolni, az általa üzemeltetett cukrászda mögött áruszállítás céljából.

Mivel a részükre fenntartott rakodóhelyen egy Opel Astra típusú szgk. parkolt a szemben lévő oldalon az úttest jobb szélén, ahol „Megállni tilos!” tábla volt kihelyezve. Az Opel szgk. háttal állt a Peugeot tgk.-nak. A cukrászda alkalmazottja a tgk.-ból rakodta az árut, ekkor az Opel szgk. vezetője hátramenetben elindult a járművét jobbra kormányozva. Ennek következtében  az Opel szgk. jobb hátsó része a Peugeot tgk. bal első részének ütközött. Az árut rakodó szólt az Opel típusú gépkocsi vezetőjének, hogy várja meg a tulajdonost, de adatai hátrahagyása nélkül a helyszínt elhagyta. A baleset során személyi sérülés nem történt. A tgk.-ban kb. 150 000 Ft anyagi kár keletkezett.

Február 1-én dél körüli időben egy vásárhelyi férfi tett bejelentést, hogy január 30-án 09 óra 30 perc környékén leparkolt BMW típusú személygépkocsijával az úttest széléhez közel párhuzamosan a Kodály Zoltán utcán. Elmondása szerint ekkor friss rongálódás nem volt járművén, majd kb. 11 óra körül, mikor visszament járművéhez észlelte, hogy bal oldali visszapillantó tükre előre volt hajtva. Különösebb rongálódást nem tapasztalt akkor, csak a bejelentés napján, mikor járművét lemosta észlelte, hogy mégiscsak meg van rongálva a visszapillantó tükörének háza. Az ismeretlen okozó jármű a helyszínt adatainak hátrahagyása nélkül elhagyta. A gépkocsiban kb. 40 000 Ft anyagi kár keletkezett.

Kérjük, hogy aki a balesettel, vagy az okozó gépjárművel kapcsolatban információval rendelkezik jelentkezzen a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán személyesen vagy telefonon a 62/535-960-as számon vagy a 107-es vagy 112-es segélyhívón.

Február 3-án kora este egy vásárhelyi 21 éves hölgy az általa vezetett Daewoo szgk.-val közlekedett Hódmezővásárhelyen a Tóalj utcán a Kaszap utca felé a Tesco irányából. A körforgalomhoz érve, oda behajtva nem biztosított elsőbbséget a körforgalomban haladó Szeged felől a Kaszap utcán közlekedő 18 éves vásárhelyi hölgy által vezetett Mini Cooper szgk.-nak, így járműve bal első részével a Mini szgk. jobb hátsó kerekének ütközött. Az ütközés következtében a Mini szgk. az úttest jobb szélén lévő jelzőtáblának nekiment a jobb első részével. A balest során személyi sérülés nem történt. A járművekben összesen kb. 200 000 Ft anyagi kár keletkezett.