2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
3°C
0°C
Felhős / 3°C
h / 0°C
k / -1°C
Közélet és Művelődés
Czabarka János | 2018-01-11 07:25:32

Karriert, jogosítványt, nyelvi képzést ingyen

Csongrád megyei 18 és 22 év közötti érettségizett fiataloknak indít egyedülálló és díjmentes képzést a Csodás Hagyatékunk Akadémia Szegeden.

A “Természeti alapú közösségfejlesztés az önkéntesség útján” című projekt a Széchényi 2020 kormányprogram keretén belül valósul meg.

Karriert, jogosítványt, nyelvi képzést ingyenA Csodás Hagyatékunk Kulturális és Hagyományőr Egyesület Akadémiája olyan 18 és 22 év közötti fiataloknak kínál ingyenes komplex képzést, akik már leérettségiztek, de jelenleg nincs tanulói jogviszonyuk és bejelentett állásuk. A fél éves program első turnusa idén februárban indul. Ennek része egy elméleti alapképzés, amely bevezet a társadalmi felelősségvállalás és a civil szféra világába, többek között gazdasági, pénzügyi, jogi és vezetéselméleti kurzusok segítségével. A tanulók a gyakorlati képzés részeként egy 100 órás angol nyelvi képzést teljesíthetnek vagy B kategóriás jogosítványt szerezhetnek. Mindezeken felül motoros kishajóvezetői felkészítésben is részt vesznek. A képzés célja, hogy a résztvevők meglássák a civilségben és az önkéntességben rejlő gazdasági és társadalmi lehetőségeket, így kapva átfogó felkészítést az életre.

A programról részletes tájékoztatást január 26-án 15 órától a Somogyi könyvtárban kaphatnak az érdeklődők a Csodás Hagyatékunk Egyesület nyílt napján. Az érettségi előtt állókat is szívesen látják, ugyanis a következő 2 évben több turnusban indulnak csoportok.

forrás:
Gyuris-Karancsi Dóra