2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-2°C
-5°C
Felhős / -2°C
v / -5°C
h / -5°C
Közélet és Művelődés
Czabarka János | 2017-12-22 18:34:08

Karácsonyváró Székkutason

A Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola Gregus Máté Tagintézményében 2017.december 21-én a délután már az ünnepvárás jegyében telt. A „Végre eljött szép karácsony” rendezvénykeretében kézműves foglalkozásokat szerveztek a pedagógusok, és zárásként ünnepi koncert is színesítette a programot.

Karácsonyváró Székkutason

Az aulában már minden a karácsonyi hangulatot idézte:zene ésünneplőbe öltöztetett karácsonyfa fogadta a diákokat és családjukat. A délután a legkülönfélébb kreatív és szórakoztató programokkal telt, így különösen nagy érdeklődés övezte a méhviaszlapból való gyertyaformázást, az asztali díszek és lámpások összeállítását, és az üdvözlőkártyák készítését is. Az otthon előkészített mézeskalácsok díszítésére is sor került, szebbnél szebb minták kerültek a süteményekre. Az idén olyan egyedi programokkal is készültek iskolánk pedagógusai, mint az „alternatív karácsonyfa” nevű verseny. Ebben a diákok az iskolában megtalálható eszközökből állíthattak össze kreatív – és egyben alternatív – karácsonyfákat, így láthattunk többek között műanyag pohárfát is. Szintén újdonságként szerepelt az idei programkínálatban a játékszoba, ahol karácsonyi tesztet tölthettek ki a lelkes jelentkezők, illetve megcsillogtathatták logikai készségeiket az ördöglakatokkal való játékban.

Az ünnepváró délután aktív kikapcsolódást szolgáló órái után a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány növendékei nyújtották át ajándékukat a gyermekeknek és szüleiknek. Különleges, ünnepi dalcsokrukat Seres Antal vezetésével, gitárkísérettel és énekkel adták elő. A zenével már igazán a karácsonyra  hangolódhattunk, ugyan az igazi ajándék sokkal inkább az lehetett a gyermekek számára, hogy szüleikkel és testvéreikkel együtt, egymást segítve, egymással összhangban tölthettek egy teljes délutánt. Ehhez az iskola egy olyan környezetet biztosított, amely a gyermekek számára ugyan megszokott élettérnek számít, de a pedagógusok a hétköznapoktól eltérő, igazán ünnepi hangulattal töltötték meg falait.

forrás:
Patyi Éva
tagintézményvezető