2018. február 26. hétfő, Edina
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-8°C
-5°C
Tiszta / -8°C
k / -5°C
sze / -5°C
Közlekedési és Kék hírek
Megyeri József | 2017-02-17 09:05:47

Kamion motorterében szállította a gyógyszert

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg 20 ezer darab gyógyszert és 176 doboz adózatlan cigarettát találtak egy tehergépjárműben Röszkén. A sofőrrel szemben büntetőeljárás indult.

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú tehergépkocsit ellenőriztek Röszkén. A szerb sofőr elmondta, hogy bejelentenivaló áru nincs nála.

A NAV munkatársai a nyilatkozatot elfogadták, azonban a kamion szigorított ellenőrzése mellett döntöttek.

A döntés helyesnek bizonyult, hiszen a motortérben, fekete zacskóba csomagolva, 11610 darab Ksalol feliratú, valamint 8010 szem Sanval sandoz jelzésű gyógyszert találtak elrejtve a pénzügyőrök.

Az előkerült, Ksalol elnevezésű, hazánkban nem törzskönyvezett gyógyszert, valamint a Sanval jelzésű, gyógyszer lajstromban engedélyezett terméket a szerb sofőr magáénak vallotta.

Kamion motorterében szállította a gyógyszert

Fotó: illusztráció

A motortér vizsgálata után, a vezetőfülke ellenőrzése következett. Az eredmény itt sem maradt el, hiszen a tetőkárpit és a műszerfal mögül, összesen 176 doboz Marlboro és Winston márkájú adózatlan cigaretta került elő.

A NAV munkatársai a gyógyszerszállítmányt, valamint a járművet vezető férfit feljelentéssel átadták a rendőrség munkatársainak.  Az előkerült dohánytermék tekintetében a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.

A pénzügyőrök az eljárás során 518.000,- Ft. vámigazgatási bírságot szabtak ki, amelyet a sofőr a helyszínen megfizetett.

Forrás: Nemzeti Adó és Vámhivatal