2018. január 16. kedd, Gusztáv
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
2°C
4°C
Felhős / 2°C
sze / 4°C
cs / 2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-04-20 15:07:51

Kamerát is kértek a polgármestertől

A makói Garai térre kamerák felszerelését is kérték Farkas Éva Erzsébettől a csütörtöki polgármesteri fogadóóráján. Közel harmincan keresték fel a városvezetőt, s a többségük rendkívüli települési támogatást igényelt, valamint lakhatási ügyekben érkeztek.

Kamerát is kértek a polgármestertől

Közel harmincan jöttek el csütörtökön Farkas Éva Erzsébet polgármesteri fogadóórájára. Közülük öten lakhatási ügyekkel érkeztek, őket mindjárt abba az irodába irányították, ahol megoldást kaphattak a problémáikra. - A hozzám fordulók közül többen anyagi segítséget kértek, megvizsgáltuk az eseteket, s rendkívüli települési támogatást nyújtottunk nekik - nyilatkozta Farkas Éva Erzsébet.

Kamerát is kértek a polgármestertől

Egy főnek egyszerre maximum 28 ezer 500 forintnyi rendkívüli települési támogatás adható Makón. Csütörtökön egy férfi azért jött el a fogadóórára, mert egy évnyi elmaradt villanyszámlája gyűlt össze. - Regisztált munkanélküli vagyok, közmunkásként dolgoztam, de nem hosszabbították meg a szerződésemet, jelenleg alkalmi munkákból élek, így nincs állandó jövedelmem - sorolta a neve elhallgatását kérő panaszos. Gyors segítségként 10 ezer forintot kapott.

Kamerát is kértek a polgármestertől

Egy idős nő ugyancsak 10 ezer forintnyi rendkívüli települési támogatásban részesült. Elmondta a polgármesternek, hogy havonta összesen 26 ezer forintbóll kell megélnie, a koránál fogva dolgozni már nem nagyon tud. Így nem látott más megoldást, ezért reménykedett a városvezető segítségében.

Kamerát is kértek a polgármestertől

Olyanok is jöttek, akik maguk és értékeik biztonsága érdekében térfigyelő kamerák felszerelését kérték. A Honvéd városrészben lévő Garai térre szeretnék ezeket az eszközöket. Elmondásuk szerint itt olyanok is megfordulnak, akiktől tartanak a környéken élők. Erre a gondra megoldást jelenthet a kamera, hiszen nem csupán rögzíti az eseményeket, hanem visszatartó ereje is lehet.

Munkatársunktól. K.