2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-6°C
-5°C
Tiszta / -6°C
h / -5°C
k / -5°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2018-02-13 16:15:58

Jövő héten kezdődhet a keleti elkerülő építése

Kedden aláírták a szerződéseket, a jövő héten pedig meg is kezdődhet a keleti elkerülő út építése. A részletekről Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere és Juhász Lóránt, a Délút Kft. ügyvezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait, majd aláírásukkal látták el a papírokat.

Jövő héten kezdődhet a keleti elkerülő építése

Jövő héten kezdődhet a keleti elkerülő építése

Hódmezővásárhely utcáin 18-20 ezer gépjármű halad át, ami hatalmas forgalmi terhelést ró a városra. Ennek a terhelésnek a levétele Hódmezővásárhely lakóinak elemi érdeke. Március 29-én adják át az északi elkerülő utat, ami az áthaladó forgalom nagy részét a városon kívülre vezeti el.

Vásárhelynek van egy másik városrésze is, aminek útjai túlterheltek. A Susáni és az Újvárosi városrészekbe több száz tehergépjármű érkezik a 47-es számú főútról, hogy eljussanak az Ipari parkba.

Jövő héten kezdődhet a keleti elkerülő építése

Hódmezővásárhely megpályázta a Területi Operatív Programban a keleti elkerülő utat, amely a 47-es út összekötését jelenti az Erzsébeti úttal. Ezáltal megszületik egy kapcsolat a 47-es út és az Ipari park között. Ezzel az úttal be is záródik a körgyűrű, melynek segítségével Hódmezővásárhely felé érkezők, bármelyik irányból is érkezzenek, ki tudják kerülni a várost, amennyiben nincs a városban dolguk” – mondta el Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere.

Jövő héten kezdődhet a keleti elkerülő építéseHegedűs Zoltán

Az út 3,2 kilométer hosszú lesz, nagyságrendileg 60 ezer tonna földanyagot építenek be, 30 ezer tonna kavicsot használnak fel, 3 körforgalmi csomópontot építenek és 1 vasúti kereszteződés keresztezi a keleti elkerülőt.

Az időjárással dacolva, a jövő héten megkezdjük a munkálatokat. Szeretnénk még az idei évben befejezni, és bízok benne, hogy ősszel már a műszaki átadás is megtörténhet. Vásárhelyen mindig épül valami, így a helyi lakosság megszokta már, hogy különféle építési forgalommal találkozhatnak. Bízunk benne, hogy mi kevés fennakadást fogunk okozni. Köszönjük a lehetőséget, hogy térségi vállalkozóként egy ilyen szép feladat elé nézhetünk és bízunk benne, hogy a megrendelő elégedettségére fog ez a mű elkészülni” – fogalmazott Juhász Lóránt, a Délút Kft. ügyvezetője.

Jövő héten kezdődhet a keleti elkerülő építéseJuhász Lóránt

A beszédeket követően Hegedűs Zoltán és Juhász Lóránt aláírta a szerződéseket, pénteken pedig átadják az építési területet a vállalkozónak és kezdődik a keleti elkerülő építése.

Jövő héten kezdődhet a keleti elkerülő építése

Sz.Viktor