2018. február 25. vasárnap, Géza
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-7°C
-5°C
Tiszta / -7°C
h / -5°C
k / -5°C
Sport
Soós Kata | 2018-01-29 10:53:58

Jöttek, láttak, ütöttek!

A Hódmezővásárhelyi Box Klub a Xixo kupán vendégszerepelt, ahol is hatalmas sikert arattak. Öt versenyzővel léptek a szorítóba Miskolc mellett, amelyből több menet is kiütéssel ért véget.

Jöttek, láttak, ütöttek!

Hassani Yasin (75 kg) felnőtt kategóriában két menetet boxolt, az ellenfele a Berettyóújfaliu Sándor Gergő volt. Szemöldöke felszakadt és az orvos beszüntette a mérkőzést. Hassani kezét emelték magasba arany éremmel zárt.

Jöttek, láttak, ütöttek!

„Nagyon örülök az eredménynek, éreztem, hogy így lesz. Szándékosan kiéheztettem a bunyóra. Felépítettem egy edzést számára, de mellette lelkileg is hatottam rá. Az ökölvívás a szegények sportja,de gazdagnak kell lenni erőben,bátorságban,kitartásban, és szívben.  Látom a srácokon, verseny előtt csak rájuk nézek, tudom, mi zajlik le bennük. Ilyenkor a megfelelő szavakat kell mondani és a hozzáállás is fontos. Ez a teljesítmény 10-20%-át jelentheti. Minden tőlem telhetőt megadok nekik. Anyagilag kicsit nehéz, de vannak olyan emberek, akik segítenek. Ezek az igazi NAGY EMBEREK és köszönöm.”- nyilatkozta Szalkai Edina, a fiúk edzője.

Korsós Barnabás (29kg) és Hegyi Dominik (20kg) román ellenfeleket kaptak.

Korsós Péter (37kg) első megmérettetése ellenére ragyogó boxot adott elő. Fegyelmezetten összeszedetten öklözött edzője utasításait követve. Szirbik Nándor (37 kg) a helyi versenyzővel szemben is jobbnak bizonyult.

sk