2018. január 20. szombat, Sebestyén
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
1°C
Tiszta / 1°C
v / 1°C
h / 0°C
Önkormányzatok hírei
Soós Kata | 2017-10-05 10:54:44

Jó döntés volt a gasztrofesztivál

Az apátfalvi magazin minden hónap első hétfőjén jelentkezik a Rádió 7-ben 13 óra 15 perckor. Most a műsorunk összefoglalóját olvashatja, melyben szó volt az apátfalvi Szigetházról, melyet Molnár Szabina mutatott be, Szekeres Ferenc polgármester beszélt a nagysikerű gasztrofesztiválról, és Bálintné Siprikó Zsuzsanna alpogármester bemutatta, mivel vett részt Apátfalva a budapesti Közfoglalkoztatási Kiállításon.

Jó döntés volt a gasztrofesztivál

A Szigetház egy olyan intézmény, ami helyet ad különböző rendezvények lebonyolítására. Van lehetőség arra, hogy csak egy rendezvény valósuljon meg, de arra is, hogy a vendégek ott töltsék az éjszakát, de arra is, hogy csak a szálláshelyet vegyék igénybe a vendégek. Főzésre is van lehetőség, a konyha mellett, az udvaron is.

Ismét elképesztő sikere volt a Gasztrofesztiválnak Apátfalván, szeptember 16-án. Jó döntés volt két évvel ezelőtt elkezdeni – tette hozzá Szekeres Ferenc polgármester. Azzal a céllal hozták létre ezt a rendezvényt, hogy az emberekkel megismertessék az ételek elkészítésének módjait. A község önkormányzata, sertéspörkölttel, kakaspörkölttel, és babgulyással várt minden kóstolót. A rendezvényhez csatlakozott a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, így több tradicionális cigány ételt is kóstolhattak.

Már harmadik alkalommal rendezett a Belügyminisztérium kiállítást a közfoglalkoztatottaknak. Nagy izgalom előzte meg a kiállítást Apátfalván, és a legszebben sikerült termékekkel érkezni. Az eseményre molinót is terveztek, melyen felvonultatták a közfoglalkozatásban termelt termékeket is. Különleges elem volt a kiállításon a fa és papírörleményből készült brikett.

sk