2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-3°C
-1°C
Felhős / -3°C
k / -1°C
sze / -2°C
Rádió 7 hírei
Tudósító | 2017-08-09 15:02:16

Javában zajlik a Városháza felújítása

Mintegy 295 millió forintból újul meg a hódmezővásárhelyi Városháza teljes tetőszerkezete. Az elmúlt hónapban megkezdett renoválás jelenleg az ács munkálatoknál tart, tudtuk meg Szilágyi Tamástól, a Városfejlesztési Csoport csoportvezetőjétől.

Javában zajlik a Városháza felújítása

Teljes körű felújításon esik át - előreláthatólag - 2018 májusáig a Hódmezővásárhelyi Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának tetőszerkezete. A város kormányhatározat alapján, biztosított forrásból végzi el a 295 millió forint értékű munkálatokat, amelynek során az elkorhadt faelemeket, szarufákat cserélik, illetve teljesen új héjazatot is kap a Városháza teteje.

Javában zajlik a Városháza felújítása

"Időszerű volt már a tetőszerkezet felújítása, több helyen is beázásokat tapasztaltunk, amely akadályozta a munkavégzést, de legalábbis hátráltatta" - mondta Szilágyi Tamás, a Városfejlesztési Csoport csoportvezetője, majd hozzátette, jelenleg az ács munkálatoknál tart a 4 ütemben zajló kivitelezés, amelyet az Építészmester Zrt. végez. A felújítás során a Tóth Sándor utcán felállítottak egy toronydarut, ezért ezt az utcát lezárták, illetve egyirányúvá tették a Városház utca, Hősök tere irányába haladó közlekedést.

Javában zajlik a Városháza felújításaSzilágyi Tamás

Nemcsak a tetőszerkezet újul meg a közeljövőben, hamarosan megkezdődhetnek a pince talajvíz elleni szigetelési munkálatai is, amelyet a tervek szerint december végén be is fejeznek. Megújulhat továbbá a Városháza elektromos hálózata is, az ezzel kapcsolatos közbeszerzési eljárások még tartanak.

Javában zajlik a Városháza felújítása

Ács Helga

Fotók: nj.