2018. január 22. hétfő, Vince
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-0°C
Felhős / 1°C
k / -0°C
sze / -1°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-10-03 16:25:48

Játékos szakmaismeret a gólyáknak

Makói, illetve a környező települések általános iskoláiban tanuló nyolcadikosokat láttak vendégül kedden egy játékos vetélkedőn a Návayban. A program célja az volt, hogy a gyerekekkel megismertessék, milyen képzés is folyik ebben a középiskolában. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően szervezhették meg ezt a pályaorientációs napot.

Játékos szakmaismeret a gólyáknak

Leendő gólyáknak, vagyis az általános iskolákból jövő nyáron elballagóknak szerveztek egy pályaorientációs napot kedden a HSZC Návay Lajos Szakgimnázium és Szakközépiskola tornacsarnokában. Makói, valamint magyarcsanádi, apátfalvi és kiszombori gyerekek egy játékos vetélkedő formájában ismerhették meg, milyen jellegű képzés is folyik a Maros-parti oktatási intézményben.

Játékos szakmaismeret a gólyáknak

Erre a programsorozatra a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény sikeresen pályázott. - Óvodai és iskolai szociális munka fejlesztésére nyertünk közel 40 millió forintot, amiből több eseményt szerveztünk már, s ennek a része ez a mostani návays vetélkedő is - nyilatkozta az intézmény vezetője. Tóthné Balázs Andrea itt foglalja össze ennek a széleskörű rendezvénysornak a lényegét:

Játékos szakmaismeret a gólyáknak

Játékos szakmaismeret a gólyáknak

Kedden a keri tornacsarnokában a nyolcadikosok játékos feladatok megoldásával pillanthattak bele egy kicsit mélyebben az iskola életébe. - Az intézményünk több céggel is kapcsolatban van, így a Duocor Bt.-vel is, ahol a diákjaink a gyakorlatukat végzik, a keddi eseményen így ezzel a vállalkozással is közelebbről megismerkedhettek a résztvevők - vette át a szót az iskola igazgatója. Kincses Tímeát hallja:

Játékos szakmaismeret a gólyáknak

Játékos szakmaismeret a gólyáknak

Pál Izeballa

Az egyik játékos, Pál Izabella a makói Bartók iskolából érkezett. - A legjobban a közgazdaságtan és az informatika érdekel, így ezekkel szeretnék a későbbiekben foglalkozni - árulta el a 14 éves dikálány. Egyelőre még nem döntötte el, melyik középiskolában tanulna tovább a legszívesebben. - Ezért is jöttem el a keribe, hogy tájékozódjam, másrészt pedig nagyon szeretem a vetélkedőket, kvízeket - tette hozzá végül Pál Izabella.

Játékos szakmaismeret a gólyáknak

Munkatársunktól. K.