2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-2°C
-5°C
Felhős / -2°C
v / -5°C
h / -5°C
Rádió 7 hírei
Soós Kata | 2015-11-28 12:57:18

Japánban járhattak a szegediek

A II. Japán napot tartották meg Szegeden az Agórában szombaton, ahol mindenki egy kicsit Ázsiában érezhette magát. A helyszín japán díszekbe öltözött, és olyan tradicionális különlegességekkel ismerkedhettünk meg, mint a kalligráfia vagy a manga. Galériával!

Japánban járhattak a szegediek

A tavalyi sikeren felbuzdulva (nagyjából 160 emberről beszélünk), úgy érezték a szervezők, hogy még többet is ki tudnának hozni ebből a programból, és az Agóra partner volt abban, hogy helyszínt biztosítson ehhez, valamint a Japán alapítvány budapesti irodája is segítséget nyújtott a szervezés idején – tudtuk meg Ábrahám Edittől, az IH-D2 ifjúsági és médiaközpont ifjúsági koordinátorától.

Japánban járhattak a szegediek

A programok két szálon futottak. A szervezők készültek egész napos látnivalókkal, ilyen a kaligráfia vagy a Yukata (hagyományos japán öltözék) kipróbálása, és természetesen az ebben való fotózkodás. A programok másik része időpontokhoz igazodott, kezdésként élő kapcsolással japánból startolt el a rendezvény, majd virtuális sétára invitálták a résztvevőket Japánba, illetve harcművészeti bemutatón is részt lehetett venni. A mai napon a szegedi kendo-sokat várták bemutatózni.

Japánban járhattak a szegediek

Újdonságként emelte ki a szervező, hogy idén meglehetett ismerkedni a japán teaszertartással, valamint több japán embert sikerült bevonni a készülődésbe, így valóban hiteles programokat tudtak az Agórába látogatók elé tárni.

Japánban járhattak a szegediek

Szegeden elterjedt és szeretik az ázsiai kultúrát az emberek, ezt az is bizonyítja, hogy a közösségi oldalon létezik egy csoport a Szegedi Anime Függők Társasága (SZAFT), és az ő nevükhöz fűződik számos olyan program, ami ezen a napon sem hiányozhatott.

Japánban járhattak a szegediek

A november különösen kedvezett az ázsiai kultúrának, hiszen volt kínai – koreai filmhét a mozikban, most pedig a japán napon lehetett ismerkedni ezzel, a misztikumokkal bővelkedő országgal.

További képek a galériában!

sk