2017. december 17. vasárnap, Lázár
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-1°C
Köd / 1°C
h / -1°C
k / -2°C
Önkormányzatok hírei
Szabó Viktor | 2017-12-07 11:39:12

Januárban költözik a NAV

Megújul a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal épülete és januártól a NAV ügyfélszolgálat is az Ady Endre utcára költözik. A munkálatokat csütörtökön dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja, dr. Makó András a Nemzeti Adó és Vámhivatal Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója valamint Hegedűs Zoltán Hódmezővásárhely alpolgármestere is megtekintette.

Januárban költözik a NAV

2017. január elsejétől a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal a megye egyik kiemelt hatáskörrel ellátott járási hivatala lett. Ez annyit jelent, hogy megszaporodtak a feladatok, és megnőttek az ügyfélkapcsolati számok. Ez a tény indokolta azt, hogy a hatékonyabb ügyfélkiszolgálás érdekében koncentrálják az ügyfélszolgálati helyeket.

Januárban költözik a NAV

Végéhez közeledik az a beruházás, amelynek eredményeként 800 m² alapterülettel és számos új szolgáltatással bővül a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Ady Endre utcai épülete. Januártól az adóhatósági ügyfélszolgálat is az Ady Endre utcára költözik. Az eddigi munkaállomások száma megnövekszik, és az év első napjától 25 kormányablak állomás várja az ügyfeleket. A járási székhely Kormányablakának szolgáltatása kibővül, a foglalkoztatási, a földhivatali valamint családtámogatási ügyfélszolgálattal, de itt kap helyet öt új munkaállomással a NAV új ügyfélszolgálata is.

Januárban költözik a NAV

Az elmúlt évek kormányzati törekvése, miszerint lehetőség szerint minél több hatósági ügyet egy helyre koncentráljunk, az Hódmezővásárhelyen január elsejétől látványosan javulni fog. Elérjük azt, hogy az ügyfelekkel való kapcsolataink döntő része az az Ady Endre utcai Kormányablakban fog lezajlani” – mondta el dr. Juhász Tünde.

Januárban költözik a NAVdr. Juhász Tünde

Ám nem csak ez a változás köszönt be az új évvel a hivatal életében: a megújult épületnek köszönhetően a Járási Hivatal: a jelenleg használt 6 különböző ingatlanból 3-ba költözik. Így javul az ügyfelek kiszolgálása és olcsóbb lesz a működtetés is.

Januártól ugyan úgy 5 munkaállomással fogjuk várni az adózókat, az ügyfelek, hasonlóan, mint jelenleg a Kinizsi utcán. Annyi eltérés lesz, hogy a nyitva tartás hosszabb lesz, így több időpontban fel tudnak minket keresni az ügyfelek. Ugyan azt a kiszolgálást fogják kapni az emberek, mint a szegedi központi épületünkben” – fogalmazott dr. Makó András.

Januárban költözik a NAVdr. Makó András

Hegedűs Zoltán elmondta, hogy a város fejlesztése nem csak annyiból áll, hogy utakat építenek, és épületeket újítanak fel, hanem arról is, hogy a szolgáltatásokat is fejlesztik. Az országban először lesz olyan ügyfélszolgálat, ahol a NAV és a Kormányhivatal egy épületben tud szolgáltatásokat nyújtani. Ez azt fogja eredményezni, hogy sokkal gyorsabban lehet majd az ügyeket elintézni.

Januárban költözik a NAVHegedűs Zoltán

A munkálatok ütemtervnek megfelelően haladnak, így az ügyfelek 2018 január első napjától már az elkészült épületben tudják intézni az ügyeiket.

Januárban költözik a NAV

 

Sz.Viktor