2018. január 21. vasárnap, Ágnes
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
0°C
Felhős / 1°C
h / 0°C
k / -1°C
Agrár
Czabarka János | 2017-11-02 12:29:39

Jakab István a NAK választásokról

A november 3-ai agrárkamarai választás egyben értékválasztás is lesz –mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) elnöke az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Jakab István a NAK választásokról

Jakab István elmondta, a tagok szavazataikkal nemcsak a köztestület felépítéséről és működéséről, hanem az elmúlt öt évben elért eredményekről is döntenek majd.
Mint mondta, a Magosz mellett a másik jelölőszervezet, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ), amely kilenc megyében állított jelölteket.
Az elnök szerint, míg a Magosz egy jól bevált, professzionálisan működő rendszert szeretne tovább vinni, addig a MOSZ a kötelező kamarai tagság eltörlését szeretné, a forrásokat elvonásáról és létszámcsökkentésről beszél.
Jakab István úgy vélte, az agrárium is új kihívások előtt áll, új technológiák jönnek, amihez újfajta tudás kell, nemzetközi szinten új hálózatok jönnek létre, és ha ezt a termelői oldal nem veszi figyelembe, akkor nem lesz versenyképes.

Forrás: MTI