2018. február 20. kedd, Álmos
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
2°C
Felhős / 1°C
sze / 2°C
cs / 3°C
Közélet és Művelődés
Tudósító | 2017-02-18 11:17:13

Ismét csatlakoztak a felolvasó maratonhoz

Versek és prózák hangzottak el a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban, a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület szervezésében zajló versenyen.

Ismét csatlakoztak a felolvasó maratonhoz

A 25 órás Wass Albert Felolvasó Maratonhoz csatlakozik évről-évre a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület is, melynek célja, hogy résztvevői érezzék az összetartozást a sok millió magyar testvérükkel, és tiszteletüket tegyék Wass Albert és más magyar írók és költők nagysága előtt.

Ismét csatlakoztak a felolvasó maratonhoz

A vers- és prózamondó versenyen elsősorban diákok vettek részt, akiknek egy Wass Albert művet, illetve a magyar irodalom nagyon szép tárházából választott bármilyen jellegű írást kellett előadniuk. Ezek között nem csak versek szereplhettek, hanem szépirodalmi prózai művek, mesék és népmesék is.

Ismét csatlakoztak a felolvasó maratonhoz

Az 1-2. osztályos korosztálytól egészen a 16-17 évesekig, illetve felnőttek is részesei voltak az eseménynek, mint vers- és prózamondók. 18 vásárhelyi jelentkezője volt a megmérettetésnek, illetve Zentáról, Hódmezővásárhely testvértelepüléséről is érkeztek versenyzők.

Ismét csatlakoztak a felolvasó maratonhoz

Ismét csatlakoztak a felolvasó maratonhoz

„Nagyon remélem, hogy ezen művek megtanulásának köszönhetően, még többet olvasnak majd és szellemi képzelőerejük fejlődik. A versek, prózák mind olyanok, hogy aki olvassa, annak megmozgatja a fantáziáját. Jó példa, hogy van egy kötelező olvasmány, melyet másképp látnak diákkorukban, és másképp felnőtté válásukkor” – mesélt a verseny céljáról Benkő László, az egyesület elnöke.

 

Eredmények:

Alsósok kategóriája

I. Dávidházi Dóra

II. Tóth Nimród

III. Sós Levente

Különdíjas Rekovics Regő


Felsősök kategóriája

I. Soós Adél

II. Török Beáta

III. Cakó Péter


Középiskolás kategória

II. Cakó Eszter

II. Novák Vivien  (megosztott II. hely)


Felnőttek:

I. Rekovics Ervin

II. Mónus Sándorné

III. Deák Balázs


Emléklapban és könyvjutalomban részesültek még: Tóth Kinga, Sós Gréta.

 

RV