2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-2°C
Felhős / 1°C
k / -2°C
sze / -2°C
Reklám
Fazekas Gábor | 2016-12-05 11:37:29

Irány Costa Rica: San José

San José Costa Rica fővárosa, és egyúttal az ország közigazgatási központja is. Területén járva számos látnivalóval találkozhatunk, sokan mégis azt állítják, hogy felfedezésére elegendő egyetlen nap is. Costa Rica ideális úti cél azok számára, akik kiszakadnának a mindennapi stresszből, hajtásból és egy egészen más világba csöppennének.

A nyugalmat garantáltan megkaphatjuk Costa Ricától, hiszen nem véletlen nevezik a világ legboldogabb országának. Aki egyszer eljut ide, az garantáltan beleszeret a kinti mentalitásba, életmódba és persze a lélegzetelállító tájakba. A statravel.hu azt ajánlja az utazni vágyóknak, hogy Costa Rica területén mindenképpen szenteljenek időt San José felfedezésére, hiszen mind természeti értékek, mind étkezés terén remek lehetőségeket tartogat.

A páratlan környezet megőrzéséért egyébként sokat tesznek a Costa Rica területén élők, így nem véletlen, hogy az egyik legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező országról van szó esetében. Sokan ismerhetjük a Costa Rica- Pura Vida kifejezést, ami nem pusztán egy turistacsalogató gondolat, hanem olyan valós alapokkal bíró vezérelv, mely jellemzi az ország mindennapjait.

Irány Costa Rica: San José

Frissen pörkölt kávé San José városában

Ugyan San José nevezetességei kimerülnek főként a környékén megtalálható nemzeti parkokban, de a városban járva mindenképpen kóstoljuk meg egy frissen őrölt kávét. A zamatos fekete ugyanis az ország egyik legfontosabb exportcikkének számít, egyértelmű tehát, hogy minőségéhez kétség sem férhet. A városnéző séta során művészeti és természeti értékeket magukban foglaló múzeumokkal találkozhatunk, de a parkok és az azokat övező egzotikus növények is lélegzetelállító szépséggel várják az érdeklődőket. Különös figyelmet érdemel a Kelley Park, ahol a természet közelségét élhetjük át a fárasztó városnézést követően.

A vallási építmények iránt érdeklődők számára a Saint Joseph Bazilika is kihagyhatatlan látnivalónak számít. San José turisztikai kínálatában azok is megtalálják számításukat, akik a különleges kiállításokat kedvelik, ugyanis a Kolombusz –előtti idők aranyművészetével ismerkedhetnek meg a főváros földalatti múzeumában.

Happy Hollow Park & Zoo

A természet és az állatvilág szerelmesei számára igazi különlegesség a komplexum, amely San José egyik legnagyobb látványosságának számít. A különleges állatok mellett sokféle játszótér várja a családdal érkezőket. A park számos járgánnyal és izgalmas eszközzel kínál egész napra elegendő szórakozást korosztálytól függetlenül. Costa Rica egyébként is gazdag növény-és állatvilágával ismerkedhetek meg itt a látogatók, akiknek tetszését maradéktalanul el szokta nyerni a komplexum.

Remek éttermek, gasztronómiai különlegességek

San José területén járva a szórakozás és a festői tájak mellett a kulináris élmények is mindenképpen szót érdemelnek. Ugyan az itteni konyhaművészet egészen egyszerűnek mondható, de a jól elkészített finomságokhoz valóban nehezen találni hasonlót. Főként rizsből és fekete babból készült köretekkel találkozhatunk, a tarja és a kakas pedig szintén gyakran tálalt alapanyagoknak számítanak.

Érdekesség, hogy még a paradicsomszósszal készült spagettit is rizs kíséretében teszik a tányérra. Szintén helyet kap az itteniek kedvelt levesében a rizs, a Sopa negra-ban. San José éttermeiben is találkozhatunk azokkal a gazdagon megpakolt tányérokkal, ahol jól megférnek egymás mellett a nemzeti konyha által előnyben részesített alapanyagok, természetesen némi sült banán társaságában.

Az egymáshoz illő, vagy éppen össze nem illő ízekről vitatkozni lehetne, de kétségtelen, hogy egyfajta kizárólag San José konyháira jellemző íz világgal ismerkedhetnek meg itt a turisták.

Az egzotikus úti célok szerelmesei számára San José remek választásnak bizonyul. Costa Rica területén járva egyébként nem érdemes kihagyni a Corcovado Nemzeti Parkot, ahol igazi, Jurassic Parkot idéző környezetben kirándulhatunk, túrázhatunk, és a fényképezés rajongói is igen sok lencsevégre kívánkozó állattal, tájjal találkozhatnak.

Függőhidak és valódi őserdei környezet jellemzi a Monteverde Kőerdő Rezervátumot, mely szintén kihagyhatatlan úti cél. A San José kínálta programlehetőségeken túl sokféle izgalmas látnivalóval találkozni az országban, melyek mindegyike életre szóló élményt kínál.