2018. február 24. szombat, Mátyás
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
-5°C
Felhős / 1°C
v / -5°C
h / -5°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2017-07-14 14:19:20

Ingyenes zászlót kaphatnak a makóiak

Amennyiben igénylik, akkor térítésmentesen nemzeti lobogót kaphatnak a makóiak - döntöttek a képviselők. Dr. Hadik György városatya javasolta, hogy az ingatlanokra kerüljenek ki egységes zászlók. Aki szeretne egyet, illetve a vele járó tartót, az a jövő héttől a www.mako.hu honlapon kérheti elektronikusan vagy személyesen a kabinetirodában.

Ingyenes zászlót kaphatnak a makóiak

Dr. Hadik György korábban azért adott be a makói grémium elé egy egyéni képviselői indítványt, hogy a város magánépületeire is kerüljenek fel a nemzeti lobogók. A testület ezt a pénteki rendkívüli ülésén jóváhagyta, így hamarosan elindul a zászlók kiosztása. Ez nem automatikus, vagyis nem viszik ki minden háztartásba, hanem aki szeretne egy térítésmentes lobogót, annak igényelni kell. Ezt a jövő héttől teheti meg személyesen az önkormányzat kabinetirodájában vagy a város honlapján, a www.mako.hu-n.

Ingyenes zászlót kaphatnak a makóiak

- Az önkormányzat a költségvetéséből az idén erre 2,5 millió forintot különített el - tudtuk meg Hadik Györgytől. A képviselő hozzátette: egy-egy zászló, illetve a rúd, a tartó, valamint a felhelyezés költsége 8-8 ezer forint, vagyis az első körben 312 darabot tudnak kiosztani. - Ezért lenne fontos az, hogy akinek már most kell a zászló, az gyorsan cselekedjen, mert beérkezési sorrendben tudjuk neki átadni - folytatta a városatya.

Ingyenes zászlót kaphatnak a makóiak

Amint kiadták mind az összes lobogót és vannak további igények, akkor természetesen újabb anyagi keretet különítenek el, s folytatják az osztást. Hadik György szerint lényeges, hogy a nemzeti ünnepeken, de hétköznapokon is, egységes zászlók kerüljenek ki a házakra, az ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja:

Ingyenes zászlót kaphatnak a makóiak

Ingyenes zászlót kaphatnak a makóiak

A zászlók első körös kiadására leghamarább idén szeptemberben kerülhet sor. - Nagy valószínűsége, hogy olyan vállalkozás fogja nekünk legyártani ezeket a zászlókat, mely fogyatékkal élőket is alkalmaz, ezzel munkát biztosítunk a számukra - tette hozzá Hadik György.

Munkatársunktól. K.