2018. február 21. szerda, Eleonóra
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
1°C
2°C
Eső / 1°C
cs / 2°C
p / 0°C
Gazdaság és Politika
Soós Kata | 2017-09-08 08:15:13

Indulnak a fideszes polgármester-kiképzők

Képzést tartanak a fideszes polgármestereknek a jövő tavaszi országgyűlési választások előtt, hogy "átfogó gyakorlati ismereteket szerezve segíthessék a jövő évi választások sikerességét".

Indulnak a fideszes polgármester-kiképzők

A képzésen a Fidesz elnökségének döntése értelmében kötelezően részt kell vennie minden polgármesternek és egy fő munkatársának, legalábbis azoknak, akik ezután is a politikai közösségük tagjaként kívánnak tevékenykedni – derül ki  a Magyar Nemzet birtokába jutott levélből, amelyet országszerte kiküldtek a településvezetőknek.

Az önkormányzati alapképzést a levél szerint a Fidesz felkérésére pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezi, a helyszín pedig a lakiteleki népfőiskola. A polgármestereknek szeptembertől decemberig konkrét időpontokat is megadtak, amikorra bejelentkezhetnek a képzésre.

Az alapítvány állja a képzés költségeit, de a polgármestereknek is a zsebükbe kell majd nyúlni: kötelezően támogatniuk kell a népfőiskola alapítványát. A tízezer fő alatti településekről érkezőnek ötezer, a népesebb helyek vezetőinek pedig tízezer forintot kell bedobniuk.

A lap emlékeztet: a Fidesz meglehetősen gyakran ad képzést vagy sorvezetőt a soraiba tartozóknak.

Forrás: hvg.hu