2017. december 18. hétfő, Auguszta
30/267-77-77
62/533-777
Rádió 7
ÉLŐ
-2°C
-1°C
Felhős / -2°C
k / -1°C
sze / -2°C
Önkormányzatok hírei
Tudósító | 2016-09-12 12:57:02

Indulhat a makói fürdőbővítés tervezése

Lezárult a makói gyógyfürdő bővítésének tervezési közbeszerzési eljárása, melyet a Makona Tervező Kft. nyert meg. A cég vezetője, Makovecz Benjamin ügyvezető igazgató és Farkas Éva Erzsébet polgármester hétfőn írta alá az erről szóló dokumentumokat. Mostantól 8 hónap áll a rendelkezésre, hogy elkészüljenek a tervek. Az önkormányzat októbertől konzultációt hirdet, hogy kikérje a makóiak véleményét is a bővítésről.

Indulhat a makói fürdőbővítés tervezése

A helyszínen, vagyis a Hagymatikumban tartottak hétfőn sajtótájékoztató azzal kapcsolatban, hogy sikeresen lezárult a makói gyógyfürdő bővítésére kiírt tervezési közbeszerzési eljárás. A nyertes a Makona Tervező Kft. lett. Az ezzel kapcsolatos dokumentumokat is ekkor írták alá a felek: a makói önkormányzat részéről Farkas Éva Erzsébet polgármester, a cég nevében pedig Makovecz Benjamin ügyvezető igazgató.

Indulhat a makói fürdőbővítés tervezése

- A most aláírt szerződés szerint nyolc hónapot kapott arra a cég, hogy elkészítse a kivitelezési és a vázlatterveket - nyilatkozta Farkas Éva Erzsébet. A városvezető hozzátette, ennek köszönhetően megvalósulhatnak azok az elemek, melyek az eredeti tervekből kimaradtak. Így többek között egy családi zóna, melynek olyan lesz a kupolája, mint a mostani főépületen látható, csak kisebb. Emellett egy 25-ször 33 méteres fedett úszómedencét, illetve olyan étkezési helyiségeket is kialakítanak, melyeket nem csak a fürdőzök, hanem az utcáról érkezők is igénybe tudnak majd venni.

Indulhat a makói fürdőbővítés tervezése

- Öröm egy olyan városba jönni, melyben szinte minden sarkon áll egy olyan épület, melynek a terveit az édesapám készítette - vette át a szót Makovecz Benjamin. A cégvezető kiemelte: a bővítés során szinte mindenben követni kívánják majd az eredeti terveket, rajzokat.

Indulhat a makói fürdőbővítés tervezése

Az önkormányzat kíváncsi nem csupán a szakemberek, hanem a lakosok véleményére is a bővítéssel kapcsolatban, ezért októbertől egy konzultációs programot indítanak el. Ennek a koordinátora Weszelyné Végsheő Henriett Mária települési képviselő és dr. Nagy Jenő, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Makói Tagintézményének megbízott telephelyi igazgató főorvosa. A konzultációs íveket minden makói háztartásba eljuttatják. - A fejlesztés nem valósulhatott volna meg, ha a magyar kormány, illetve Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője nem támogatta volna a törekvéseinket - tette hozzá a polgármester. Ennek a részleteit Farkas Éva Erzsébettől itt hallja:

Indulhat a makói fürdőbővítés tervezése

Indulhat a makói fürdőbővítés tervezése

Munkatársunktól. K.